Presentation av bloggare

Skriv ut

Anna Grape, Bloggare v.3

Bloggare v.3
Anna Grape
Piteå
 

Jag heter Anna Grape och är frilansande illustratör boendes i Piteå. Jag älskar färger, mönster och mycket detaljer, och jag tycker även om att göra smycken och annat kul som jag får för mig att testa!
Skriv ut

Marika Smith, Bloggare v.2

Bloggare v.2
Marika Smith
Stockholm
 

Jag heter Marika Smith och jag är modist. Jag skriver om hattar och min filosofi kring dem, och ni kommer att få se hur både underbart och hjärtskärande det är att slakta och slita i vackra gamla saker för att sedan ge dem nytt liv. Det mesta av materialet i mina hattar kommer nämligen från vintagekläder, smycken och annat - från loppisfynd till Kungliga operans avlagda kostymer.

www.marikasmith.se
Skriv ut

Mireille Edgren, Bloggare v.50

Bloggare v.50
Mireille Edgren
Göteborg
 
"Hej allihop!

Jag heter Mireille och bor i Göteborg. Jag är modedesigner och mitt designmärke heter 'i min garderob'. Jag designar/skapar både smycken och kläder av återanvänt material så långt det är möjligt!

Jag håller även kurser, workshops och föreläsningar i återanvändningsdesign, stil och även om hur det är att komma tillbaka från en lång tid som sjukskriven.

Jag brinner verkligen för kreativitet och tror verkligen att det är något som alla på nåt sätt kan få utlopp för. Jag vill även inspirera och uppmuntra till att våga gå emot dagens ideal och normer vad gäller stil, utseende och vikt. Att njuta av livet här och nu!


Jag har många projekt på gång och hoppas kunna visa flera sidor av mitt roliga arbete och skriva om det här under veckan.


Så häng med!


Min hemsida är: www.imingarderob.se"

Skriv ut

Gerda Berglund, Bloggare v.49

Bloggare v.49
Gerda Berglund
Umeå
 

Hej slöjdnördar och andra peppade människor! Jag heter Gerda Berglund och jobbar med den skapande verksamheten (eller Designverkstan som vi kallar det) på Ungdomens Hus i Umeå.

Under bloggveckan kommer jag att skriva om all fantastisk kreativitet som finns och är på gång i huset, och det blir säkert även ett och annat ord om den stundande designmarknaden på söndag den 11/12 som det just nu jobbas intensivt med.

I övrigt är jag 29 år och kommer från Göteborg, är även privat en smått hysteriskt tygsamlande slöjdnörd med syateljé i källaren. Det skall bli riktigt kul att blogga här på kravallslöjd!

www.ungdomenshus.nu

blogg.vk.se/designverkstan

www.gerdaberglund.blogspot.com

Skriv ut

Armita Ghazinezam, Bloggare v.48

Bloggare v.48
Armita Ghazinezam
Holmsund
 
Jag heter Armita Ghazinezam, 22 år och jobbar som Guldsmed och grafisk formgivare.

Mina rötter finns både i Iran och norrlands skogar och min inspiration kommer från Iranska kvinnor. Under bloggveckan kommer jag bland annat arbeta i min verkstad och visa vad som försigår i mitt huvud när jag skapar nya kollektioner.

De material som jag arbetar med är främst: Silver, koppar, brons, mynt och Ostronskal. Så är ni sugna på lite "öst möter väst" så vet ni vad som händer v.48!

Min Hemsida: www.wallah.se
Min bloggs adress: http://www.wallah.se/category/svenska-bloggen/

Skriv ut

Christine Utsi, Bloggare v.47

Bloggare v.47
Christine Utsi
Porjus, Sápmi
 
Jag heter Christine Utsi, född 1983.
Jag är same, kommer från Porjus i norra Sverige, Sápmi.

Jag kommer att skriva om min passion, samisk slöjd, duodji på samiska den här veckan.
Slöjden är inte bara en hobby utan dessutom mitt jobb, i mitt eget företag.

I mitt slöjdande jobbar jag parallellt med två inriktningar,
den traditionella  i form av mestadels bruksslöjd som riktar sig till andra samer och samlare
och den fria där jag använder mitt eget uttryck och skapar för alla

Jag arbetar textilt, i material som renskinn, kläde, päls, tenn mm.
Skriv ut

Elsa Olsson, Bloggare v.46

Bloggare v.46
Elsa Olsson
Stockholm
 
Mitt namn är Elsa Olsson, jag är 27 år och bosatt i Stockholm. Jag studerar på HV-skola, högre textil hantverksutbildning , en utbildning inriktad på vävning och konstsömnad. Tidigare har jag mestadels ägnat mig åt broderi, men börjar falla för vävning, särskilt förtjust är jag i de knutna varianterna flossa och rya! De senaste åren har jag arbetat med ett över 6-meter långt tv-spels broderi som i vår kommer att ställas ut på Palatset här i Stockholm. Efter det är jag ganska så trött på korsstygn…
Utöver det textila så jobbar jag extra som vintageinriktad modell och statist. Så det är fullt upp, mest hela tiden, jätteroligt! När jag får tid över gör jag surrealistiska kollage eller kopplar av med stumfilm framför ögonen och katt i knät.

 

Bloggar:

supermariobrosworld1-1.blogspot.com

grandmotherspearls.blogspot.com

Skriv ut

Maria Friberg, Bloggare v.45

Bloggare v.45
Maria Friberg
Örebro
 

En gul kissande hund. Förbipasserande skrattar alltid lika högt, hundar morrar åt den och cyklister glömmer att titta framåt. På Järntorgsgatan i Örebro blir alla lika överraskade när de ser mitt verk utanför min butik. Under mina fyra år som butiksägare till butik Unik har jag sålt prylar och konstverk, gjorda av mig själv och andra konstnärer. Utbildades till konstnär på Kuben och Örebro Konstskola, som blev starten för mina färgglada skulpturer. Skulpturerna har visats i ett flertal konstutställningar, först med min Arg-Katt i Länets Konst 2007. Mer får ni veta om mig, Maria Friberg, under min vecka på bloggen.


Min hemsida: http://unikinu.com