Presentation av bloggare

Skriv ut

Elina Holmgren, Bloggare v.27

Bloggare v.27
Elina Holmgren
Varnhem
 
Lika gärna tillbringar jag min dag på Nordiska museets arkiv som i täljhästen eller vävstolen. I egenskap av slöjdare och utbildad konstnär undersöker jag förindustriella förhållningssätt och arbetsprocesser. Dessa förhållningssätt kan synliggöra vår påverkan av industrialismens ideal då de utgör ett radikalt annorlunda sätt att förhålla sig till bland annat form och gestaltning.

Parallellt med frilandsuppdrag undervisar jag i slöjd och design på Linköpings universitet och som gästlärare på Konstfack. Tillsammans med Mia Lindgren arbetar jag nu också med uppbyggnaden av Heliga Hembygd – en blogg om hembygd och kulturarv och med inslag av läppstift och nagellack.

Skriv ut

Sara Erkers, Bloggare v.26

Bloggare v.26
Sara Erkers
Göteborg
 
Att växa upp i en nationalromantisk dröm, mitt i den bild som ibland får representera Sverige både här och i utlandet. Midsommar, folkdräkter, dalahästar och yppiga glada folkdanslag. Vurmandet för traditioner och den egna kulturen. Det är vad mitt arbete handlar om. Mitt ursprung och mina försök att förstå och göra upp med den delen av min identitet.

Jag har just tagit en MFA i Textil Konst vid HDK, och nu under en vecka kommer jag dela med mig av mina försök att bemästra nya material och tekniker. Min fortsatta berättelse om Dalarna.

 

Sara Erkers

 
Skriv ut

makeityourown, Bloggare v.25

Bloggare v.25
makeityourown
 
 
Hej!
 

Det är vi, Elin och Hanna, som gömmer oss bakom makeityourown, bloggen som vill få fler att våga sy sina egna kläder.

Under vår vecka på Kravallslöjd kommer vi släppa in er lite mer in på livet. Med mycket bilder vill vi visa er hur en vecka med makeityourown ser ut. Förhoppningsvis lyckas vi inspirera er att ta fram symaskinen.

Makeityourown är idag en förpackning med ett enkelt mönster för att sy sin egen tröja. På våra sy-workshops och på vår egen blogg delar vi med oss av sytips och inspiration.

www.makeityourown.se

Skriv ut

Emma Sjögren, Bloggare v.24

Bloggare v.24
Emma Sjögren
Helsingborg
 

Arrivederci Italia - Hej Sverige

6 månader har gått sen jag tog "adjö" från mitt liv i Milano, Italien. Tillbaka i Sverige, fast besluten av att jag ska lyckas som en nyexaminerad Inredningsdesigner. Men resan dit kräver tid, engagemang och timing. Det här är inte slutet, det är inte heller början på slutet, men det är troligen slutet på början.

Den här veckan kommer jag att dela med mig av inspirerande texter och artiklar, livet som en ung designer. Ni får även en glimt av mina senaste projekt och sanningen (enligt mig) om Milano stämmer in på titeln - The capital of Design.

www.emmasjogren.com

Skriv ut

Maria Liliegren, Bloggare v.23

Bloggare v.23
Maria Liliegren
Ystad
 
Det är jag som är Maria Liliegren, 35 år och keramiker. Jag kommer ursprungligen från småland (Orrefors). Under utbildningsåren har jag flyttat runt en del och gått olika kreativa linjer o program. Jag är utbildad keramiker från Glas og Keramikskolen på Bornholm (numera: Danmarks designskole). Idag arbetar jag heltid med min keramik. Min verksamhet ligger i en fantastisk gammal korsvirkesgård (Per Helsas gård) mitt i centrala Ystad. En härlig och inspirerande miljö att vistas i.

Produkterna är romantiska, men med ett visst mått av humor. Jag blandar gärna rosor med änglar och kor. Men för att det inte enbart ska bli "sött,romantiskt och tråkigt" så slänger jag in lite flygmaskiner,rymdraketer och annat oväntat. Varje produkt blir därför som en liten egen historia.

Förutom att driva min egna butik, så tillverkar jag även till återförsäljare runt om i landet. Mitt jobb är helt enkelt ett drömjobb. Jag älskar att arbeta med lera och att vara egen företagare. Jag kan inte tänka mig en arbetsplats som skulle vara bättre än den jag själv skapar utefter mina egna önskemål. Häng med under veckan ska jag visa er vad jag pysslar med.

Hemsida: www.marialiliegren.se

Skriv ut

G-Knit, Bloggare v.22

Bloggare v.22
G-Knit
 
 


Här har ni oss, grabbarna bakom G-knit, Gustav och Rasmus. Vi är två ur den nya generationens virkare, pojkar i 20års åldern. Vi blir båda två klara med våra studier inom kort och står inför många val men en sak är väl säker, att virkningen kommer hänga på. Förutom virkning pysslar vi också med andra extremsporter, framförallt dykning. Vi kommer dela med oss av det bästa vi vet inom virkningen den kommande veckan, dom tekniska lösningarna och dom skönaste garnen. På återseende!
Skriv ut

Inger Möller Degerfält, Bloggare v.21

Bloggare v.21
Inger Möller Degerfält
Lund
 
Textilslöjdlärare och producent på slojd.nu som i mars fick utmärkelsen "Åreta digitala läromedel 2012" (vilket vi är jättestolta för).

Livet är slöjd, och så har det nog alltid varit. Jag njuter av handens arbete och gläds över att kunna föra mina kunskaper vidare.

Lycka är att klura ut lösningar på hur man kan tillverka saker på enklast tänkbara sätt.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

www.slojd.nu

http://slojdnu.blogspot.se/

Skriv ut

Mattias Gunnarsson, Bloggare v.20

Bloggare v.20
Mattias Gunnarsson
Göteborg
 

Jag bor och arbetar i Göteborg.

I mitt konstnärliga arbete jobbar jag både själv och tillsammans med andra. Jag arbetar i flera olika medier och jag märker att repetition, tiden och rummet är återkommande.

Det repetitiva, seriella, flera av samma eller liknande ingår på ett sätt i vikten av ett arbete som tillåts pågå utan avbrott över längre tid. Det finns också något befriande i att göra om, göra igen, befinna sig i något känt och jag upplever att många av samma är spännande.

Bloggar och web:

www.mattiasgunnarsson.blogspot.com

www.mattiasg.se