Presentation av bloggare

Skriv ut

Marcus Gustafsson, Bloggare v.36

Bloggare v.36
Marcus Gustafsson
Skurup
 
Jag heter Marcus Gustafsson och bor i Skurup i södra Skåne. Jag har en bakgrund som möbelsnickare / inredningsarkitekt och har under de senaste tio åren arbetat som pedagog inom design och hantverksutbildningar. Sedan en tid tillbaka har jag ägnat mig åt ett projekt som går under namnet Kombino Amöbel där jag utgår från återbrukat material där oväntade möten utgör bränsle åt den kreativa processen


Hemsida:

www.amobel.n.nu

 
Skriv ut

Lina Jatko, Bloggare v.35

Bloggare v.35
Lina Jatko
Luleå
 
En textiltokig norrbottning som helt plötsligt hittade plexiglasets outgrundliga värld.. Blev utmanad på Slöjd hantverk och formgivningsprogrammet i Linköping att utveckla mig själv och prova nya material. Och Genom metall och trä fastnade jag för plexiglaset. Nu har jag flyttat tillbaka till Luleå där jag försöker vara kreativ både i textil och plexiglas och har tillsammans med några konstnärer/konsthantverkare en butik (Studio 31) i Luleå Centrum där vi försöker inspirera, sälja och visa upp konst och hantverk/slöjd. Försöker ta mig modet att starta hemsida och sälja på nätet.

www.studiotrettioett.se

 
Skriv ut

Berith Stennabb, Bloggare v.34

Bloggare v.34
Berith Stennabb
Stenum
 
Nyfiken på en här och nu levande tillvaro utan stress med fokus på färg och form, rörelse och musik.

Jag arbetar med min egen konst, som pedagog i olika sammanhang samt ibland som publikvärd på Skövde Kulturhus.

Jag bor på landet med min familj i lilla byn Stenum och har som mål att mitt hem också kommer vara min framtida arbetsplats - detta genom ökad kännedom

om självhushållning och utveckling av idéer av återbruk och workshops i olika form.

http://www.skara.net/stennabb/portfolio/index.html

 
Skriv ut

Jeanette Fagerström, Bloggare v.33

Bloggare v.33
Jeanette Fagerström
Göteborg
 
Jag driver ett symaskinscafé i Göteborg, en livsdröm förverkligad efter över 20 år i textilindustrin, en idé som känns helt rätt i tiden. Jag är en utpräglad textilare som älskar hantverk i sig, men min kärnkompetens är beklädnadsteknisk och därför syr jag gärna kläder till mig själv och mina döttrar. På Sew Creative kan man välja mellan att komma och jobba på egen hand på maskin eller vid tillklippningssbord, komma på kurs eller boka event privat eller för företag. Tanken med drop in verksamheten är att kunderna själva tar med sig material för att tex sy om ett loppisfynd.

http://www.sewcreative.se/
Skriv ut

Linnea Kolbäck, Bloggare v.32

Bloggare v.32
Linnea Kolbäck
Umeå
 


Från Jämtlands gröna skogar i barndomen tog jag mig till Umeå och dess kust i tonåren. Intresset för design, färg och form har ständigt funnits. Från barnaårens teckningar till dagens snirkliga teckningar. Teckningar som idag också förevigas genom screentryck och blir produkter som tavlor, barnkläder, mjukdjur, kuddar men även ett och annat smycke har smugit sig in på senare tid. Jag älskar mönster och är fascinerad av hur mycket och varierat det går att skapa endast genom prickar och linjer. Prickar och linjer är grunden till all konst! Så välkommen att följa med mig på min bloggvecka här på Kravallslöjd, troligtvis dyker det upp en eller flera prickar och linjer.

Hemsida: http://flavors.me/linneakolback

Blogg:http://linneakolback.blogspot.se/

Facebook: http://www.facebook.com/LinneaNKolback

 
 
Skriv ut

Karin Edlund, Bloggare v.31

Bloggare v.31
Karin Edlund
Stockholm
 
Jag har precis avslutat mitt sista (tredje) år på Sätergläntan i Dalarna och kastat mig ut i världen. Under de senaste åren har jag också hunnit läsa textilvetenskap och konstvetenskap i Uppsala, egentligen mest för att få lite akademiskt perspektiv på det jag brinner för - slöjden. Det folkliga skrädderiet - handsömnaden - och rekonstruktioner av historiska kläder är det som fångat mitt intresse mest och det som jag hoppas kunna försörja mig på i framtiden. För närvarande jobbar jag som slöjdhandledare i Verkstaden på Liljevalchs konsthall under Hemslöjdens jubileumsutställning i Stockholm.


Länk till min blogg: http://somgerning.wordpress.com

hemsida/ny blogg under uppbyggnad: http://somgerning.weebly.com

 
Skriv ut

Lillemor Elfgren, Bloggare v.30

Bloggare v.30
Lillemor Elfgren
Umeå
 


Jag som bloggar denna vecka heter Lillemor Elfgren och driver företaget och webbutiken Limmo-design. Jag stickar, väver, syr, spinner och färgar garner. Syns bland annat på Västerbottens museum, i min ateljé i Brån 110 utanför Vännäsby, på en del Kravallslöjdevent och inte minst min egen blogg www.rosenvanten.blogspot.com och min butik www.limmo-design.se 
Skriv ut

Steampunkers, Bloggare v.29

Bloggare v.29
Steampunkers
Umeå
 

Catharina Danielsson är kreatören Steampunkers.

Kommer ursprungligen från Stockholm där hon växte upp i en kreativ familj. Med sin förkärlek till återbruk med patina skapar hon diverse inom stilen steampunk.

Det kan vara allt ifrån smycken, tavlor, lampor, möbler till kläder och dekorerade hattar. Använder sig av konceptet lifestyling med utgångspunkten från en människas sätt att leva sitt liv.

http://steampunkers.blogspot.se/

http://www.etsy.com/shop/Steampunkers

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.