Presentation av bloggare

Skriv ut

Kajsa Lundin, Bloggare v.45

Bloggare v.45
Kajsa Lundin
Karlstad
 
 
Jag arbetar idag som projektledare på region Värmland med näringsutveckling inom slöjd och med barn och ungdomsverksamhet. I gränslandet mellan olika kulturyttringar finner jag kraft, energi och inspiration i mitt dagliga arbete. Det är beröringspunkterna dem emellan som engagerar mig. Mitt intresse är en mångfald av olika kulturella uttryck såsom dans, teater och musik. Men jag är även engagerad i miljöfrågor, återbruk och lokalproducerade produkter. 
Skriv ut

Emma Ödman, Bloggare v.44

Bloggare v.44
Emma Ödman
Göteborg
 
En inbiten slöjdare med förkärlek för roliga och oväntade material. I botten är jag utbildad slöjdlärare men sen ett år tillbaka jobbar jag som programläggare på Göteborgs nya kulturhus, Frilagret.

Ett ställe där kulturutövare själva sätter agendan. Den här veckan öppnar vi lokalerna för alla som har tröttnat på att sitta ensam hemma och skapa. Gör det du gör, men gör det hos oss, är temat. Så förhoppningsvis bjuder veckan på kreativitet som spretar åt alla håll!

 

www.frilagret.se

 
Skriv ut

Sofie Brinkmo, Bloggare v.42

Bloggare v.42
Sofie Brinkmo
Kungsbacka
Den kulturella byrån
Pysselperiodare, har gått igenom allt från krympplast och minipärlplattor till virkade mobilfodral och åsikts-brosher. Målar när jag känner fört. Struntar i det när jag inte har tid. Eldsjäl in i märgen. I synnerhet om det gäller kultur. Men brinner också för antirasistiskt arbete och kamp mot orättvisor. Till vardags kommunal Kultursamordnare. Till fest mest mig själv. Mor till världens bästa dotter, snart 2 år. Fil.kand i Konst-och bildvetenskap. Dålig på att skriva roliga intressanta presentationstexter om mig själv. Men bra på mycket annat. Styrelsemedlem i den ideella föreningen
Den kulturella byrån
Skriv ut

Ann-Sofie Granbäck, Bloggare v.43

2585645555555
Bloggare v.43
Ann-Sofie Granbäck
Umeå

Det är jag som är Ann-Sofie Granbäck. Slöjdare som är född i Österbotten, boendes i Umeå med jobb i Kiruna. Varför ska man leva enkelt! Det är det komplicerade som koms ihåg sen.

I tonåren startade jag barnklubb, då pysslade vi av allt som inte kostade nåt. Värsta återbruket var det o kuligt!

Under tiden har jag omgivits av slöjdare o sömmerskor. Jag har inget minne av att jag själv skulle vara värst intresserad. Jag hängde med. Min mormor lärde mig sticka o virka. Jag är tacksam för det. Känns som att jag spjärnat emot men efter många om och men så blev jag slöjdlärare. Det är en härlig glädje att vara en del i den glädjen som finns i en annan människa som just upptäckt att handen skapar.

Men det är inte enkelt och det är det komplicerade som koms ihåg sen. Med glädje!

Skriv ut

Veronica Johansson, Bloggare v.41

Bloggare v.41
Veronica Johansson
Örebro
 
Hej! Jag heter Veronica och är bosatt i Örebro. Min stora passion är att skapa. Jag är en positiv och drivande person som älskar att arbeta med mina händer. Jag designar, tillverkar accessoarer, fotograferar, och lägger olika makeuper. Det har alltid funnits hos mig, men det är under det senaste året som jag tog det där steget att bli egen företagare. Äntligen! Inte en dag för sent. Det jag fokuserar mest på är att skapa och sälja mina egendesignade unika smycken/accessoarer i skinn/läder. Utöver det erbjuder jag även tjänster som fotografering och lägger skönhetsmakeuper.


Mer info om mig och vad jag gör hittar du på hemsidan och bloggen.

www.vjexpression.com

www.vjexpression.blogspot.com

 
Skriv ut

Jabbo, Bloggare v.40

Jabbo

Hej, det är vi som har startat Jabbo.se: Sara Bergfors, Kristin Groth, Carmela Guida och Marie Wiktorsson. Vi bor i Stockholm och i Östersund.

Jabbo.se är en helt ny svensk marknadsplats för att sälja och köpa handgjorda saker.

Vi som står bakom Jabbo har alla en stor kärlek till kreativt skapande. Vår vision är att Jabbo ska vara både en marknadsplats där handgjorda varor byter ägare, och en plats för inspiration och idéutbyte.

Jabbo fungerar som en marknadsplats där alla är välkomna att öppna en egen butik och sälja sina handgjorda saker. Genom att samla många säljare på samma plats får kunden ett stort urval av annorlunda, välgjorda, vackra och roliga varor att välja bland, och säljarna når enklare ut till en bredare marknad.

Ännu mer Jabbo:
jabbojabbo.wordpress.com
facebook.com/jabbo.se
twitter.com/jabbojabbo

Skriv ut

Lisa Tofft, Bloggare v.38

Bloggare v.38
Lisa Tofft
Kivik
 
Jag heter Lisa Tofft och är i grunden silversmed.

När jag slutade konstfack för 20 år sedan bestämde jag mig genast för att leva på det jag är utbildad till.

Inte helt enkelt kanske,. Särskilt med tanke på att jag, trots min fina utbildning, var och är fortfarande en kratta på silversmide.

Idéerna, kreativiteten och formgivningen har däremot aldrig varit något problem.

Jag ser det som ett livsprojekt att kunna leva på min konst.

Därför intresserar jag mig mycket för hur andra pysslar ihop sin värld. Jag delar med mig av mina egna erfarenheter i föreläsningar och kurser.

Den här veckan passar perfekt för mig att blogga på, den innehåller nämligen en utkiks-resa till London för mig.

Bara för att se vad andra håller på med.

http://lisatofft.nordicshops.com/

 
Skriv ut

Slöjdlustar, Bloggare v.37

Bloggare v.37
Slöjdlustar
 
 
Slöjdlustarprojektet

Vi som står bakom projektet Slöjdlustar är Elin Danielsson, Sara Degerfält och Malin Karlsson, slöjdare och slöjdälskare. Vi är studenter från Göteborg som samlats under en idé -vi vill lyfta det sensuella och lustfyllda i slöjden.

Slöjdlust eller slöjdporr är för oss det samma som det fullständigt supernördiga. Ett slöjdat föremål eller en slöjdprocess som är så svulstig och onödig att den inte längre kan motiveras med att ett husbehov tillfredsställs.

Vårt projekt har varit ett långt och spännande experiment i vilket vi tagit fram en kalender full av lustfyllda bilder på slöjdare, hantverk och intensiv kärlek.

Besök gärna vår blogg slojdporr.wordpress.com