Presentation av bloggare

Skriv ut

Märta Hedvall, Bloggare v.19

Bloggare v.19
Märta Hedvall
Umeå
 

Under min uppväxt var jag alltid omgiven av måleri och textila arbeten i olika former. Ett av mina bästa minnen var när jag fick måla en tavla i olja med min morfar. Jag var då cirka sju år och satt uppflugen på en stol framför staffliet i mormor och morfars ateljé. Att arbeta med händerna är en del av livet för mig och något jag aldrig skulle kunna klara mig utan. Jag har under årens lopp hunnit prova på olika material och tekniker men det jag verkligen har fastnat är keramiken. Så fort jag har möjlighet sätter jag händerna i en lerklump och skapar vad jag känner för just där och då. Min stora dröm just nu är att ha tillgång till en egen keramikateljé. Utöver dessa mina drömmars värld är jag utbildad inom kulturområdet och jobbar gärna inom museiverksamheten. Den här veckan kommer du att följa mig i mitt arbete med mina senaste alster.

http://martapysslar.blogspot.se/
Skriv ut

Emma Grundström, Bloggare v.18

Bloggare v.18
Emma Grundström
Göteborg
 

Jag heter Emma och är en dalkulla på 23 jordsnurr. På något underligt vis hamnade jag på den nya hemslöjdskonsulent utbildningen, Ledarskap i slöjd och kulturhantverk som den heter. Resan dit har gått via grafisk design, produktdesign och recycle design. Jag älskar textilier, historia, återbruk och känslan av att skapa något med mina händer. Jag brinner för miljö, hållbarhet och rättvisa. Jag spenderar gärna tid i bibliotek, på museer och i skogen. Den vackraste platsen i världen tycker jag är Dalarna men jag är just nu hejdlöst kär i Göteborg!

Förutom att läsa tjocka böcker om hemslöjd, kulturpolitik och entreprenörskap om dagarna så slöjdar jag. Jag har en studiecirkel i textil redesign och håller lite workshops i återbruk emellanåt. Däremellan blir det massa matlagning, collage klippande, klädsprättande och spårvagnsåkande.


Emma Grundström

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Skriv ut

Simon Helmersson, Bloggare v.17

Bloggare v.17
Simon Helmersson
Lund
 
Maskiner av papper och hörlurar av trä.

Jag kom i kontakt med hantverket under hösten 2010 då jag började på Grimslöv Folkhögskolas konsthantverk- och designlinje. Sedan dess har jag spenderat mycket av min tid inom detta och försökt mig på olika material och tekniker. Favoritmaterial eller teknik har jag egentligen inte.

 

Annars då… Smålänning som bor i Skåne. Studerar just nu industridesign vid IKDC i Lund. Bor i minikollektiv om tre. Gillar brädspel, musik, teknik och cyklar.

Skriv ut

Kajsa Andersson, Bloggare v.16

Bloggare v.16
Kajsa Andersson
Umeå
 

Hej!

Nu ska ni få följa med mej en vecka. En vecka som kommer att innehålla förberedelser inför en kravallslöjdsworkshop, rollerderby regelplugg, vardagspyssel också kanske en bild på en gullig hund eller två!

Jag heter Kajsa Andersson och bor i Umeå. Jag gillar att pyssla och greja
Skriv ut

Frida Berup, Bloggare v.15

Bloggare v.15
Frida Berup
Karlskrona
 

Hej mitt namn är Frida Berup och jag jobbar först och främst med hattar. Just nu designar jag små koaffer så kallade headpiece.

Jag gör även textiltryck och pysslar med virkning, målning och annat kul. Jag är bosatt i Karlskrona men har bott på olika ställen i landet.

Jag har gått utbildningar inom textil, vävning och sömnad, textiltryck och en hattutbildning.

Inspiration hittar jag i naturen från mode och såklart andra konstnärer och designers. Jag har en blogg där jag skriver mest om hattar men ska börja med annat med.

www.fridaberupdesign.blogspot.se Jag säljer även mina saker på signerat.se under namnet Crazycat.

 

Skriv ut

Kerstin Jakobsson, Bloggare v.14

Bloggare v.14
Kerstin Jakobsson
Harlösa
 


Textilt hantverk handlar för mig om rötter. Inte bara mina egna rötter i den skånska landsbygden, utan om vår historia som skapande människor. Textiliers färger, mönster och tekniker berättar om livet självt, oftast genom kvinnors händer. Det är här jag som konstnär finner min inspiration, i det textila berättandet. I den här bloggen kommer jag berätta mer om det, och om mitt pågående konstprojekt Runaway Explorers.
Skriv ut

Hlif Torisdottir, Bloggare v.13

Bloggare v.13
Hlif Torisdottir
Göteborg
 


Mitt namn är Hlif Thorisdottir, jag studerar masterprogrammet i textilkonst på HDK.

Broderi, måleri och teckning blir bilder.

Porträtt och ansikten är återkommande motiv, liksom orden: tillhörighet, arv och identitet.

Jag inspireras av gamla fotografier, släktforskning och höga fjäll.

hlifthorisdottir.blogspot.com

Skriv ut

torian, Bloggare v.12

Bloggare v.12
torian
 
 
Vem kan leva utan virknålar och färgglada garner??? Inte JAG! Älskar att komma på ”galna” idéer…

och när folk säger att så kan man inte göra, då ska jag minsann visa dom!

 

Viktoria Mörn heter jag, men mitt formgivarnamn är Torian. Bor i Jönköping . Är 31 år. Mitt intresse för att pyssla och fixa har jag fått ifrån mina kreativa föräldrar!

 

Har studerat textil , på Capellagården , tagit magisterexamen på Blekinge Tekniska Högskola. Och nu jobbar jag som webbdesigner med mera. Men vid sidan om allt detta så jobbar jag med Torian som än så länge är min hobbyverksamhet.

Kolla in på mina sidor:

www.torian.se

www.torian.bloggplatsen.se