Presentation av bloggare

Skriv ut

Phenton, Bloggare v.15

phenton-1Vi är ett tvåpersonsgäng, och en grej vi gör tillsammans är att vi driver smyckesmärket Phenton. Det har vi gjort sen 2009. Men Phenton är inte alltid vi gör, både två har kliande fingrar och iver som river i blodomloppet.
Vi bor båda i söderns pärla, Malmö, men pluggar i Lund. Båda två är luststyrda skapare, och tycker om att testa nya material och tekniker. Det kan gälla såväl att sticka ett ballt mönster, som att slipa gamla trösklar till halsband.  
/Emelie Lindberg och Ida Aronson

Läs mer om Phentondesign HÄR

Skriv ut

Ida Gerdemark, Bloggare v.14

ida gerdemarkDet är vitt och krispigt. Ljust och vackert. Det skulle kunna vara snö, men det är mer en vision och en känsla.
Jag designar och tillverkar pappersprodukter för heminredning i företaget Design Ida Gerdemark, även kallat DIG.
Min studio ligger i Tobo, några mil norr om Uppsala. Det är hit ni kan resa en vecka och följa med mig i mitt liv som designer och egenföretagare! Och det är här ni kommer att få möta det ljusa och krispiga!


idagerdemark.com

Skriv ut

Slöjd Deluxe, Bloggare v.13

slojddeluxeVi är den glada designduon som ligger bakom slöjdbaren
“Slöjd Deluxe” i Växjö. För oss väcktes intresset för slöjd verkligen till liv när vi insåg kopplingen till design, hållbarhet och kommunikation. Slöjd är både inspirerande för oss och roligt att hålla på med. Det har dessutom många inneboende värden som passar ihop med vår önskan om att leva hållbart.
Vi vill ta slöjden dit de unga redan är!
Malin & Sofie

Följ oss på Facebook: Slojddeluxe
eller besök hemsidan: cargocollective.com/Slojddeluxe

Skriv ut

Malin Karlsson, Bloggare v.51

malinMitt namn är Malin och bor just nu i Göteborg där jag går Ledarskap i Slöjd och Kulturhantverk. Jag är en slöjdnörd som helst sysslar med allt samtidigt, men framförallt skinngarvning och textil slöjd.

Intresset för slöjd startade i en lajv-förening och därefter har jag gått slöjdutbildningar på ett par olika folkhögskolor och intresset för slöjd starkare för varje dag. Mycket tack vare att jag tillsammans med två andra slöjdtokar, Elin Danielsson och Sara Degerfält, driver Slöjdlustar där vi arbetar med att synliggöra unga slöjdare och framförallt, lusten att slöjda.

Läs mer om projektet på www.slojdporr.wordpress.com

Skriv ut

Lillemor Elfgren, Bloggare v.50

lillemor1981 föddes en flicka som döptes till Lillemor. Men det var ett långt och krångligt namn så hon kallade sig själv för Limmo. När hennes mamma stekte pannkakor åt Lillemor och hennes lillasyster stickade hon samtidigt på tröjor åt småjäntorna. Deras pappa snickrade och täljde slevar i familjens kök. Och vävstolen, den fick Lillemor ha som klätterställning, i alla fall när ingen hann se att hon klättrade och klängde där.

Följ mig på rosenvanten.blogspot.se
eller besök min butik www.limmo-design.se

Skriv ut

Knätofs, Bloggare v.49

knatofsVi tyckte ordet Knätofs lät roligt. Den lilla märkliga tofsen på vaden på folkdräkten och tofsar som förekom i olika kulturers kläder. Vi tänkte att den var en härlig textil gemensam nämnare och att det var exotiskt med Ä.
Knätofs formger färgstarka och unika accessoarer i alpackaull, som är tillverkade i Bolivia under rättvisa villkor. Vi inspireras av den bolivianska kulturen och blandar det med former från den svenska naturen. Knätofs kommer skriva om hur vi producerar, kommunicerar och om vår strävan att få ihop olika jobb, familjen och livet i Göteborg.

www.knatofs.com

Skriv ut

Hållams Linnea Henriksson, Bloggare v.48

linneaDen här veckan ska jag berätta något om platser.
Om att spionera på sig själv och andra.
Om att låtsasåka buss eller att sitta på en bänk underligt länge.
Om att mäta sträckan mellan klassrummet och entrédörren med tumstock.
Jag heter Hållams Linnea Henriksson, är konstnär och arbetar med att undersöka platser. Genom att umgås med platsen skapar jag verk som möblerar om och smälter samman med den befintliga miljön. Jag tog nyligen examen i textilkonst vid, HDK - högskolan för Design och Konsthantverk och är nu verksam i Göteborg.

Kolla gärna in min hemsida: hallamslinnea.com

Skriv ut

Annika Andersson, Bloggare v.47

annikaandersson1I den lilla bruksorten Tollered 3,5 mil utanför Göteborg bor och arbetar jag som heter Annika Andersson. Jag brukar titulera mig själv som handvävare, textilkonstnär, textilslöjdare och/eller textilformgivare – lite efter dagsform och sammanhang – det där med titlar är svårt.
Att blogga en vecka blir en spännande utmaning och min plan är att skriva om olika projket jag arbetar och har arbetat med med textilen i fokus. Min utgångspunkt finns oftast i den traditionella folkliga textilen och dess tekniker.

Se även min hemsida www.textilannika.se