Presentation av bloggare

Skriv ut

Jessica Johannesson, Bloggare v.10

Bloggare v.10
Jessica Johannesson
Göteborg
 
Jag heter Jessica Johannesson och är konstnär. Jag arbetar oftast skulpturalt och med textil. Jag är boende och verksam i Göteborg. Tog min masterexamen i Textil konst på Högskolan för Design och Konsthantverk juni 2012.

På min hemsida kan ni se mer av mina arbeten och projekt. I perioder uppdaterar jag även min blogg, Under min hud, med bilder, tankar och processer.

www.jessicajohannesson.se

http://underminhud.blogspot.se/

 
Skriv ut

Anna Bauer, Bloggare v.9

Bloggare v.9
Anna Bauer
Göteborg
 
Lite om mig:

Jag heter Anna Bauer och är textilkonstnär. Jag har tre barn, en atelje på Konstepidemin i Göteborg, en kolonistuga där jag försöker odla grönsaker och ett jättestort lager med vintage sybehör. Under våren kommer jag att vara Slöjdklubbshandledare och så håller jag och en kompis på att starta ett galleri med textil inriktning under namnet Seahorse Gallery. Jag har också en nyöppnad webshop med vintage sytillbehör. Som ni redan förstått är textil mitt huvudsakliga material, och det är nog det ni kommer få läsa mest om under veckan.

 

Hemsida: www.annabauer.se

webshop: www.seahorsehaberdashery.bigcartel.com

instagram: annabauergbg

 
Skriv ut

Marie Tidqvist Lundin, Bloggare v.8

Bloggare v.8
Marie Tidqvist Lundin
Göteborg
 
"Mitt ledord när jag skapar är – bara gör! Som ett försök att släppa prestationen över att allt ska bli snyggt och perfekt. Det leder till projekt i alla möjliga material som jag vanligtvis visar på min blogg just go creative.

Det prestationslösa skapandet ger mig inspiration i mitt arbete som grafisk formgivare och också när jag som aktiveringspedagog är kursledare för personer med funktionsnedsättningar.

Just nu är jag mammaledig och försöker få tid över till att få skapa - en utmaning har det visat sig!"

www.justgocreative.blogspot.se

www.formkontakt.se

 
Skriv ut

Marie Karlsson, Bloggare v.7

Bloggare v.7
Marie Karlsson
Luleå
 

31 årig konstnär och konsthantverkare som bor i Luleå, Norrbotten. Har egna företaget marieyeah! Sedan 2007 (www.marieyeah.se). Har studerat 2 år på Falkenbergs Konstskola.

Ägnar mig åt det mesta som är kreativt och roligt som att sticka, virka, fläta korgar, snida i trä, måla, brodera och en hel massa annat. Är medlem i konstnärsdrivna galleriet och hantverksbutiken Studio 31 (www.studiotrettioett.se) i Luleå och åker runt på många hantverksmarknader och säljer mina skapelser.

Skriv ut

Anna Siivonen, Bloggare v.49

Bloggare v.49
Anna Siivonen
Stockholm
 
Jag är Anna Siivonen, maniskt pysslare, konstnärs wannabe och entreprenör. Jag jobbar med metall, lera och metallera, min specialitet är allergivänliga örhängen samt miniatyr skulpturer i smyckes form. Mitt leverbröd är mina smycken, kurser jag håller, samt en bok om silverlera som jag publicerat. Jag drömmer om att kunna hålla på med detta länge och om att få en lön som min kompetens förtjänar.

 

www.annasiivonen.com www.etsy.com/shop/annasiivonen www.facebook.com/annasiiv

 
Skriv ut

Jennie McMillen, Bloggare v.48

Bloggare v.48
Jennie McMillen
Uppsala
 
Jag är textilkonstnär. Just nu arbetar jag med min utställning I Gränslandet en plats av Jennie A. McMillen. Jag broderar och bygger en stad där det pågår en konflikt mellan naturen och civilisationen, båda sidorna intar områden tänker jag och försöker att behålla makten. Det är hektiskt och jag har djupa hål i pekfingret och i tummen. Jag tog min masterexamen i textilkonst på HDK 2010 och arbetar nu i min ateljé i en före detta keramikfabrik i Uppsala där jag bor.

www.jenniemcmillen.com


 
Skriv ut

Mariel Rosendahl, Bloggare v.47

Bloggare v.47
Mariel Rosendahl
Malmö
 
Jag är performance- och installationskonstnär. Rumslighet kräver en människa i ett rum och vice versa. Jag skapar även musik, ensam och tillsammans med andra. De riktigt lösa tyglarna ger jag mig i mitt modeintresse och så gör jag små keramikslott som meditation.

Efter masterexamen i fri konst 2009 har jag flyttat runt och ser hela världen som min arena. Dock är jag glad över att ha landat i Malmö, där jag även jobbar som teaterpedagog. Jag är ju trots allt en improvisatör. Min bloggvecka blir troligen ett representativt utsnitt av min tillvaro: lite av allt.

www.marielrosendahl.se

www.soundcloud.com/marielrosendahl

 
Skriv ut

Clara Falk, Bloggare v.46

Bloggare v.46
Clara Falk
Göteborg
 
Jag heter Clara Falk och är beroende av stickning. Att sitta still längre än en halvtimme utan stickning ger mig abstinensbesvär, oavsett hur intressant sällskapet/föreläsningen/filmen är.

Trots min rastlöshet lockas jag av stickningens monotoni. Först är det en kreativ uppstartsprocess som även innefattar att nörda ner sig i materialval (ull! Jag älskar ull!), sedan en lång stäcka som till största del är upprepning. Och sen har jag något som jag tillverkat själv, med mina egna händer!

De senaste åren har mitt hantverksintresse utvecklats till att handla om andra tekniker också. Främst textila, men jag blir mer och mer intresserad av andra former av slöjdande. Just nu läser jag utbildningen Ledarskap i slöjd och kulturhantverk på Göteborgs universitet, och mitt mål är att på något sätt kunna jobba med hantverk, slöjd och skapande på något vis i framtiden.

Vanligtvis bloggar jag på Clara Stickar, en blogg som logiskt nog handlar om vad jag stickar.