Presentation av bloggare

Skriv ut

Hanna Karlzon, Bloggare v.22

Bloggare v.22
Hanna Karlzon
Umeå
 

Hej!
Jag heter Hanna Karlzon och är en illustratör och designer bosatt i Umeå. Att teckna och arbeta kreativt har sen barnsben varit mitt stora intresse och nu när jag är egen företagare har jag privilegiet att arbeta med det jag älskar varje dag!
Med en mix av punkrock, en gnutta 70-tals retro och en nypa art nouveau, skapar jag illustrationer som bland annat används till inredningsprodukter och kläddesign och jag screentrycker och syr egna kläder till mitt märke Kniv.

Min portfolio kan ni titta på här:
www.hannakarlzon.com

 
Skriv ut

Ulrika Roslund Svensson, Bloggare v.21

Bloggare v.21
Ulrika Roslund- Svensson

Mariestad/Göteborg

Skogen är fantastisk. Träden är bra. Veden värmer gott när den brinner. Jag brinner för trä.
Att förädla skog till något vackert och funktionellt är en konst. Jag brinner för konst. Hantverksbetonad konst är fantastisk. Möbelkonst är ett ord som är bra.
Färg är ett komplement till träföremålets särdrag och karaktär. Mönsterbyggen kan vara bra. Att dekorera föremål är den slutgiltiga belöningen. Det är det som gör mig glad!

Jag håller på med skulpturer och bruksföremål, har studerat Trähantverk-snickeri på Stenebyskolan och läser nu Ledarskap i slöjd och kulturhantverk vid Göteborgs Universitet.

Bloggadress: trastens.blogspot.se

 
Skriv ut

Emma Gerdien, Bloggare v.20

Bloggare v.20
Emma Gerdien
Örebro/Göteborg
 
Jag heter Emma Gerdien och vikarierar som hemslöjdskonsulent i Örebro län. Min tid delas mellan jobbet som tar mig till alla möjliga platser i länet och Sverige, hemstaden Göteborg och landsbygden.
Jag tänkte berätta lite mer om vad som händer i konsulenttjänsten och i projektet I Egna Händer. Men säkert blir det också några ord om hur dans och slöjd hänger ihop och om några av de fantastiska kvinnor jag mött för att jag en gång satte mig i en vävstol och började väva.
Läs mer om I Egna Händer
Skriv ut

Emma Hellström, Bloggare v.19

Bloggare v.19
Emma Hellström
 
Projektledare

Jag heter Emma Hellström och jobbar som projektledare för ungdomsprojektet Unga Bygger Grönt vid Sörmlands museum. Nu till sommaren har jag jobbat där och bott på Horn utanför Nyköping i ett år. Projektets syfte är att öka och fördjupa intresset och kunskapen om slöjd och hantverk hos unga i länet. Vi jobbar med kurser, läger och workshops i olika former. Under min bloggvecka kommer jag skriva lite om saker vi gjort och lite om saker som kommer ske.

Läs mer om:
Unga bygger grönt-Klimatsmart slöjd och hantverk

Do it yourself - hantverksaktivism

Skriv ut

Anna-Lisa Persson, Bloggare v.18

Bloggare v.18
Anna-Lisa Persson
Stockholm
 

Jag som gästbloggar denna vecka är Anna-Lisa Persson. Bloggar i vanliga fall under namnet Fröken Textil

När jag var liten ägnade jag kvällarna åt att smygsy och dagarna åt att experimentera med tyg, helst genom att klippa sönder något av mammas plagg. Jag konstaterade frankt att jag skulle bli en sån som stickade och sydde då jag blev stor. Och det blev jag. Definierar mig själv som textilnörd och arbetar med hemslöjd främst på Sörmlands museum men också hemifrån.

Denna vecka skall ni få ta del av min slöjdvardag fast då det är eldningsvecka i mitt kvarter blir det nog även en del brasor också en tur till mitt älskade Hälsingland.

Skriv ut

Sara Thorn, Bloggare v.16

Bloggare v.16
Sara Thorn
Göteborg
 
Jag heter Sara Thorn och är slöjdingenjör. Jag har slöjdat så länge jag kan minnas, från barndomens barkbåtar, stick- och virkprojekt och de otaliga gosedjur jag då producerade, tills idag då jag nyligen har hittat ett sätt att få in mer slöjdande i mitt arbetsliv. Född i Göteborg, uppvuxen i Rundvik och efter studier litet här och var: Umeå, Öland, Linköping, Irland, är jag tillbaka i Göteborg. Under den här veckan kommer jag att blogga om vad en slöjdingenjör är för något och om olika sorters slöjd, som practical joke-slöjd, överraskningsslöjd och en hel del andra slöjdbegrepp.
www.slöjdingenjörn.se  
Skriv ut

Textilateljén Andra Långgatan Bloggare v.12

julbockar ute copy
Bloggare v.12
Textilateljén Andra Långgatan
 
 

Vi är sex yrkesverksamma textilkonstnärer som delar ateljé på Andra Långgatan i Göteborg. Textilateljén har funnits sedan 1986. Två av oss har varit med sedan starten och andra har tillkommit efterhand vilket innebär att vi befinner oss i olika skeenden i livet. Vanligtvis arbetar var och en på sitt håll med utställningar, uppdrag och andra projekt. Alla har sitt eget sätt att uttrycka sig i det textila materialet och våra arbeten rymmer både väv, tryck, färgning, broderi, skulptur, objekt med mera.
Vi är Kerstin Nilsson, Elisabeth Carlsson, Anna Karin Peterson, Emma Linde, Anna Olsson och Mia Olsson.
Skriv ut

Ida Bergh, Bloggare v.11

Bloggare v.11
Ida Bergh
Falun
 

Jag heter Ida Bergh och bor i Falun i en lägenhet full av loppisfynd och egentillverkade saker. Att vara kreativ och att skapa är mitt största intresse, som nog funnits med mig genom nästan hela livet, även om det tagit sig olika uttryck genom åren. Mest håller jag på med textil och allra helst med återbrukat material eller sådant jag köpt på second hand, fått eller hittat. I vanliga fall bloggar jag om det och lite andra glimtar ur livet på min egen blogg, http://tygochotyg.blogspot.se/