Tankar

Skriv ut

Det omoraliska garnet

garn1 Tanken dök upp i mitt huvud härom dagen. Det talas och skrivs om sticktrenden och ekologiska garner är högvilt. Men finns det omoraliska garner?

Skriv ut

Del i lokal uthyres

intro Börjar dina projekt växa sig större än din lya?
Känner du dig sugen på att skaffa lokal till ditt skapande och i samma veva lära känna en superduperAnna?
Bor du dessutom i Stockholmsområdet och läser detta så är du nog rätt person att skicka ett mail till oss.

Skriv ut

Undersökning

Slöjd undersökning på Kravallslöjd.
Vi har fått en förfrågan kring uppstarten av en ickekommersiell sajt om handgjort skapande, något vi som med liknande sympatier stöjder. Så här skriver organisationen bakom sajten:

Hej,
I höst startar vi en ny sajt om handgjort skapande. Hjälp oss att utforma den genom att fylla i frågorna från länken. Det tar 3 minuter. Tack
.


Klicka här för att delta i undersökningen
Skriv ut

Jag syr påsöm, alltså finns jag

Slöjd på Kravallslöjd Läser Karin Edlunds spännande text, Klädd dialekt, här på kravallslöjd, och spinner vidare på en tanke som slår mig.
Eller, utför regelbunden misshandel snarare.
Det kräver lite förklaring.

Skriv ut

OS-mössan - Större än själva OS?

Helena Jonsson med OS-mössan. Foto Tommy Andersson, SOK Den som har sett en tv eller tidning den senaste tiden har väl inte kunnat undgå helyllemössan som svenska OS-truppen bär i år. Den svenska sportmössan, som ju har traditioner så långt tillbaka som Stenmarks tid, är åter ett hett samtalsämne och det tog inte lång tid för än ett virkmönster började figurerade i media.

Kravallslöjd har hittat källan och vill ju självklart se många hemmabyggda blå-gula mössor denna vinter.
Skriv ut

Earth Hour-Slöjda unpluged!

clip_image001 Lördagen den 27 mars är det dags igen för Earth Hour, den internationella klimatmanifestationen.
Genom att under en timme släcka ditt lyse och stänga av dina icke-nödvändiga elektriska apparater. Detta för att spara energi och minska växthusgaser samtidigt som du visar ditt stöd för klimatet. Gör som vi Slöjda unpluged!

Skriv ut

Om avstånd

hus För att värma upp springer jag mig genom ”Mrs. Officer”, ”Let the Beat Build”, ”Shoot Me Down” och ”Lollipop” (från Lil' Waynes Tha Carter III). Det är ju så mycket skönare att lyssna på dessa låtar än att titta på klockan och se den räkna ner i tio minuter. I övrigt använder jag alltid klockan. Exakta tider. Det är lätt med moderna system. Klockan, metersystemet och så vidare.

Skriv ut

Klädd dialekt

liten Idag besökte jag ett litet antikvariat i en källare i hemstaden Nyköping, mest för att kolla läget och utan några direkta förväntningar på vad som skulle finnas. En och annan gammal dammig von Heidenstam kanske. Nåväl, där hade jag fel, och det är så skönt när man har positivt fel. Vilken guldgruva jag hamnade i! Gubben i antikvariatet gick igång totalt på mitt textilintresse och rotade fram det ena och det andra, och högen av guld växte.