Tankar

Skriv ut

Ramnäs söker hantverkare

recglas Återvunna Hantverk
Ramnäs Glashytta startade sin verksamhet i december 2007. Ända sedan starten har drömmen om ett hantverkskollektiv funnits. Nu är rekryteringen i full gång och vi söker dig som arbetar med återvunna material.

Skriv ut

Kultur nu på recept

Kultur på recept! - Kravallslöjd

Kultur på recept mot stressrelaterade besvär. Det blir verklighet för anställda inom landstinget i Umeå under nästa år. Regeringen beslutade om 500,000 kronor till ett årslångt försök.


Måleri, keramik och silversmide kommer att erbjudas till målgruppen som är anställda inom Västerbottens läns landsting i Umeå som varit i kontakt med företagshälsovården för stressrelaterade besvär. Stressnivåerna kommer att mätas och skattas före och efter.

Åtminstone jag skulle bli förvånad om det inte gav goda resultat både för de stressade och för kulturen! Vad tror du?Skriv ut

Kreativ så in i baljan...

webimpressionistisk Tänkte på att det ibland slår en hur otroligt lite man egentligen förmår. Det är drömmar som inte blev av, det är projekt som gick i stå och aldrig blev sjösatta. Allehanda kreativa idéer som stannade just som idéer. Tänker framförallt på romanen som jag aldrig tycks komma igång med att skriva. Tänker också på den där otroligt gracila och vackra träekan som jag ännu inte börjat bygga. Eller det där finurliga nyckelskåpet, fylld med mekaniska klurigheter, som inte heller blivit mer än ett tjog skisser och ritningar.

Skriv ut

Makten i slöjden

1800-tals filosofen Friedrich Nietzsche menade att grunden till allt är en vilja till makt och det tror jag är en tanke som ligger till grund för de flesta senare teorier av värde. Men hur är det med makten över slöjden, vilka hierarkier har vi att göra med och vilka tjänar på att dessa upprätthålls?


Skriv ut

FN-dagen firas med globalslöjd i sportslig anda

Jumbostickor På FN-dagen den 24 oktober kl. 12-16 ger Kravallslöjd Jönköpings kreativitet en sportslig chans. Det blir workshop med  spinning och jumbosticktävling där slöjd möter sport i en härlig symbios. Samtidigt visas installationen ”Golden Ladies” av Linnéa Blomgren som belyser starka kvinnor av olika etnicitet och bakgrund, i en ram som annars är traditionellt manlig och vit.

Välkommen att delta på Jönköpings länsmuseum samtidigt som du kan passa på att se de hyllade utställningarna EcoCraft och Craftwerk 2.0Klicka på bilden nedan för att höra inslaget om evenemanget på Sveriges Radio.

(Bilden är en skärmdump från deras sida)


Om evenemanget på SR
Skriv ut

Vodou-Slöjd

miniimage001 Just nu pågår en utställning om den haitiska religionen och kulturen Vodou på Världskulturmuseet i Göteborg.
Skriv ut

Slöjden har nått kyldiskarna

gradde Som utflyttat ångermanlänning upptäckte jag till min förtjusning när jag åkte hem för att hälsa på mina föräldrar att slöjden nu även har nått kyldiskarna!