Tankar

Skriv ut

Oswalds nya lägenhet del 6
Så var det äntligen dags för den kombinerade nyårs- och inflyttningsfesten! Lägenheten är nu klar och Oswald har redan gjort sig hemmastadd. Det var med stor förväntan han gick det nya året och boendet till mötes. Oswald var nöjd med att ha gått från ett boende på en prydnadshylla från 1950-talet till egen lägenhet. Allt inom loppet av några veckor också!

Nils och ”Theo” hade åkt i skytteltrafik mellan lägenheten och Systembolaget nere vid Jaegersdorffsplatsen inför festen. I och med att Oswald skrivit ”alla tiders fyllekalas” i inbjudan satsades det på inköp av stora mängder Kir och Renat. Bland gästerna märktes Nils Fläske, ”Theo”, Jungfrun av Guadalupe, Kane Hekili, Josef, Flöjten och Laszlo. Sällan har det skrålats och vrölats så hjärtligt som denna kväll. Oswald hälsar till alla att han hoppas att hans nya lägenhet kan bli en samlingspunkt för alla frihetsälskande Majtöser och Majgubbar.

Oswald vill också tacka alla som följt hans kamp för frihet och ett eget boende.

/Hjalte & Oswald

Skrivet av:
Hjalte Stranden
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Hjalte Stranden
Skriv ut

Paintball konst

intro
Kan innefatta allt från frihandsmålning till närkontakt och uppriggning av gevär.


Den colombianska popartisten Bon Yurt skapade ett enormt porträtt av Marilyn Monroe med hjälp av paintball utrustning. Förlagan är Andy Warhols bild av skådespelerskan.


Skriv ut

Slöjd som förför

Sol_och_vg_Foto_Mia_LindgrenKravallslöjd har på mystiska vägar kommit över ett av förförelseslöjdens offer och hens berättelse som tydligt visar metodens effektivitet. Läs och begrunda. Kanske har du varit med om något liknande själv, kanske utövare även du förförelseslöjd? Dela med till oss andra av dina eller andras eskapader. Här kommer Britta Westerbergs berättelse:

Skriv ut

Hemslöjden vs Harry Potter

intro
Ibland när jag gick på Sätergläntan och hade tråkigt brukade jag ibland låtsas att jag gick på Harry Potters Hogwarts och lärde mig trolla: från vävstolen kunde jag sträcka ut handen mot vävhyllan och lite försiktigt men bestämt säga ”accio mattvarp”. (Förgäves)

 Skriv ut

Oswalds nya lägenhet del 4
Byggandet och målandet går stadigt framåt. Men häromdagen var tiden mogen för det första grälet mellan ett par av de inblandade. Oswald och Nils Fläske kom ihop sig om färgsättningen i rummet. Oswald menade att de hade kommit överens om en medaljongfondtapet av ”stofilt” snitt. Nils menade att det blev bäst med en turkos fondvägg istället (tydligen var det även billigt att köpa just den turkosa färgen). I slutändan blev det en turkos fondvägg i rummet. Oswald var inte helt nöjd och det vrölades och tjötades både i och utanför rummet.

Nils hann kalla Oswald för ”blob” och Oswald kontrade med ”vidriga nudist” innan det hela var över. Det var den närmast mytiske och hårde ”Theo” som fick gå emellan och lugna ner de båda stridande. ”Theos” tid i franska hamnkvarter har gett honom en sällsam förmåga att lugna ner de mest oroliga av busar. För att dra ett streck över allt detta avslutades dagen med Kir, Renat och högläsning ur Jean Genets samlade produktion. Alla delade broderligt.

/Hjalte & Oswald

Skrivet av:
Hjalte Stranden
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Hjalte Stranden
Skriv ut

Oswalds nya lägenhet del 5
Lägenheten är nu färdigbyggd och dito målad. Nu vidtar den känsliga proceduren då ”Theo” ska inreda och skapa en känsla av ”punsch och gemyt” i det nya Oswaldska hemmet. Tavlan föreställande Johnny Bode kommer givetvis att ha en framskjuten plats i rummet. Vidare kommer fokus att ligga på att iordningställa en trivsam hörna för läsning och kverulerande. Eventuellt kommer en bar att byggas och fyllas på, vem vet. Projektet med Oswalds nya boende kan sträcka sig över en längre period. Oswald tar gärna emot förslag på hur man kan vidareutveckla hemmet och alla dess funktioner. Fram tills nyligen har han hämtat mycket av sin inspiration från Gods & Gårdar, Martha Stewarts blogg samt Survivalist Weekly.

Nu gäller det också att planera festligheterna. Oswald har nu postat inbjudningarna till den kombinerade inflyttnings- och nyårsfesten. På gästlistan står bland andra Flöjten, Kane Hekili, Josef, Jungrun av Guadalupe med flera. Breven levereras tryggt och säkert med hjälp av det danska postverket (Oswald har känningar på skilda håll).

/Hjalte & Oswald

Skrivet av:
Hjalte Stranden
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Hjalte Stranden
Skriv ut

Selvedge -synad i sömmarna.

intro


Det händer ibland att man kommer över tidningar som har det där lilla extra; det där som gör att den sticker ut ur den aldrig sinande strömmen av magasin. Den brittiska tidskriften Selvedge är en sådan och med underrubriken ”The fabric of your life: Textiles in fashion, fine art, interiors, travel and shopping” erbjuder tidningen ett smörgåsbord av små och stora läckerheter.

Skriv ut

Oswalds nya lägenhet del 1
I julklapp fick jag julen 2010 bland annat ett porslinshuvud. Huvudet föreställer en brett leende man i en alldeles för liten grön hatt (se bild). På undersidan står det stämplat Made in Czechoslovakia. Ett på många sätt spännande föremål! Jag gav huvudet namnet Hans Oswald Bolare, efter en moped som jag ägt, men som blivit stulen. Efter ett tag upphörde Oswald att vara ett föremål och blev mer av en egen person. Oswald gillar att tjöta, vröla och umgås med sina kompisar. Trots sitt Tjeckoslovakiska ursprung är han mycket av en ”go” och äkta göteborgare.

Det funkade bra att ha Oswald som sambo. Men efter ett tag kände vi båda två att det vore bra ifall Oswald fick en egen lägenhet. Detta är historien om hur byggandet och inredandet av Oswalds nya lägenhet gick till. Oswald fick hjälp med detta av bland andra Nils Fläske (snickare) och ”Theo” (inredare). Det hela avrundades med en finfin inflyttningsfest. Hoppas att ni vill följa Oswalds kamp för frihet och ett eget ställe. I och med att Oswald saknar armar är det jag, Hjalte, som hjälper till med skrivande samt dokumentation.

/Hjalte Strandén & Hans Oswald Bolare

Skrivet av:
Hjalte Stranden
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Hjalte Stranden