Tankar

Skriv ut

Interaktiva barnäventyr

barnbild

-Blåser liv i gammal bruksmiljö
.
Visionen är en upplevelse någonstans mitt emellan datorspelets alternativa verklighet och live-rollspelens realistiska tidsresor.
 Skriv ut

KRAVALLSLÖJD 5 ÅR

intro
19 april, det så gått fem år sedan portarna till kravallslöjd slogs upp.
Vi har tidigare vid årsdagarna allt eftersom Kravallslöjd blivit äldre jämfört med barns utveckling för att finna råd och förstå vad som komma skall.

 

Skriv ut

Makeityourown -sömnad i all enkelhet

intro
För några år sedan fick jag infallet att jag skulle lära mig sy kläder. En snygg klänning fick bli mitt första projekt och i butiken hittade jag mönstret med stort M. Dessutom skulle det vara ”Quick and easy”; perfekt för en person så oerfaren av klädessömnad som jag var. Tyvärr så varken började eller slutade det särskilt bra.
   Är man helt novis behöver man de allra enklaste instruktioner som inkörsport.

 

Skriv ut

Släcker du?

eart1Earth Hour äger i år rum lördagen den 31 mars klockan 20.30–21.30 (lokal tid).
Earth Hour är en internationell kampanj som ber hushåll och företag att under en timme släcka sitt lyse och stänga av sina icke-nödvändiga elektriska apparater för att spara energi och minska växthusgaser. Har du då svårt för att komma på något att göra under denna timme så har vi ett bra tips. Tänd ljus, samla ihop dina vänner och gör som vi; Slöjda unpluged!

 

Skriv ut

slojd.nu -Årets Digitala Läromedel

intro


slojd.nu har i flera år producerat datorbaserade slöjdkurser som undervisningsresurs för textillärare i grundskolan, och samtliga kurser finns idag samlade i ett webb-baserat Slöjdlexikon. Lexikonets författare är erfarna pedagoger och slöjdare.
Initiativtagare är Inger Möller Degerfält, mångårig slöjdlärare och läromedelsförfattare. 

Skriv ut

Volontärer sökes

Billströmska folkhögskolan där IOV World Youth Congress kommer vara 

Du som är intresserad av folk art - dans, slöjd, musik, traditionell mat - och vill träffa likasinnade från hela världen - ta chansen och bli volontär på IOV World Youth Congress! 

Veckan efter midsommar kommer den tredje IOV World Youth Congress att arrangeras i Sverige för 100 unga vuxna från 48 länder. Deltagarna kommer den första dagen att besöka Stockholm för att sedan bege sig till Billströmska folkhögskolan på Tjörn där kongressen äger rum. Vill du vara med som volontär?

Skriv ut

Slöjdporr

slojdporr1

Vi är tre personer som just nu arbeta med ett projekt som handlar om slöjdporr. Ni vet slöjdporr, den där känslan av att man bara måste slöjda, måste ta på slöjd. 

 

Skriv ut

Silke av spindeltråd och Arachne

spindelsilke
Mytologin spinns nu samman med samtiden när en textil vävd med trådar av silke från över en miljon av Madagaskars gyllene orb spindlar tagits fram.

Nedan får du en uppdatering i mytologin och en bakom-kulisserna titt på den nutida versionen av Archanes gobeläng.