Tankar

Skriv ut

INUTIS

4
INUTIS
 är ett ord som kommit till för att benämna de frusna klumparna under huden, som flyter i våra ådror.

Känslan av att en del människor måste bära kläder snarare för att skydda sin omgivning från sin egen, inre kyla, än för att värma sig.

här är klumparna

 

Skriv ut

En Hantverksresa

introPå UR Play kan du njuta av en tidsresa i vårt lands rika hantverkskunskap. Det blir fullt av praktiska och skickligt gjorda husgeråd och nyttoföremål framställda i bondebygder, men också finurliga uppfinningar och en av nödtider uppkommen hemindustri.

 

 

 

Skriv ut

Gå en Tantkurs

 

tant12012 är tantens år.
Under hösten 2011 började tanten att florera i medier och på bloggar och under våren har tanten fått flera böcker, tv- och radioprogram tillägnad sig. 70- och 80-talister tar sig entusiastiskt an mor- och farmödrarnas ideal.

Nu ges möjlighet att gå Tantkurs och lyssna på Tantföredrag för att lära känna tanten inom dig.
Skriv ut

To Russia with love

taackehbtqklar-en slöjdaktion
Den svenska hemslöjden fyller 100 år och i samband med detta anordnade Slöjd i Väst en aktion under HBTQ-festivalen i Göteborg för att uppmärksamma homosexuellas situation i vårt största grannland Ryssland.


Skriv ut

Kulturarvsdagen 9 sept

kollage kd2012


Vad döljer sig under ytan; Under marken, bakom dörren, under golvet, under vattenytan?

Kulturarvsdagen äger i år rum söndagen den 9 september i hela Sverige. Temat är "Under ytan"Skriv ut

Skriv ut namnen, Liljevalchs!

Foto Elin DanielssonHemslöjden fyller 100 år i år. Det har väl knappast undgått någon? Men vem är det egentligen som fyller år? Är det hemslöjdarna? För dom såg man knappast röken av på Liljevalchs utställning ”Hemslöjd” som öppnade med pompa och ståt den 6 juni.

 

 


Skriv ut

Om Kravallslöjd i SR

sr_6_300_300Om Kravallslöjd
I år är det hundra år sedan Svenska hemslöjdföreningarnas riksförbund bildades. Kravallslöjd passar på att dela med sig av sitt sätt att se på hemslöjd i Sveriges Radio.

 


Skriv ut

Vill du delta i konstprojektet?

festivalPicknickfestivalen i Göteborg letar efter DIG/ER som skulle vilja delta i konstprojektet GET ARTIVATED under den 6 juni.

Kulturungdom hade i våras ihop med Göteborgs konsthall en utställning som hette konst+aktivism där besökarna själva fick komma in och göra utställningen.
Nu möjliggör vi för det igen.