Snälla barn får vänta tills det ingenting får

Written by admin. Posted in Ulf Kjell Gür

Måndag,

Om du har en sån där fysisk kalender, som jag har, så kanske din också innehåller små förnumstigheter som nästan aldrig förändrar ditt liv. Den här veckan läser jag; snälla barn får vänta tills det ingenting får. Ovanligt tänkvärt. Ingen författare angiven. Själv kontrar jag denna måndag med; det är aldrig för sent att få/ha en lycklig barndom (Tom Robbins). En absolut sanning.

Under veckan tänker jag bl.a. skriva om hantverksfenomen som Johan Ström, Masquerade, Iskyrkan i Jukkasjärvi, Stig Lindberg, Inga Stina Landström, Daniel Norgren, Åsa Nelvin, Knitting factory…Om du tycker att musik inspirerar i ditt dagliga hantverk så koppla upp dig på http://deezer.com , en helt oslagbar strömmande musikplats, gratis, europeisk (fransk) och utan gränser.

Visst, det är rätt kallt och vintrigt idag, så varför inte börja med Iskyrkan i Jukkasjärvi. Öppen från juldagen till påsk för att sen rinna ut i Torneälv. Är det inte så fruktansvärt poetiskt? Öppen från juldagen till påsk för att sen rinna ut i Torneälv. Som konstnären som skapade på stranden, innan tidvattnet kom. Årets iskyrka är en rundkyrka med stor kupol och sidorundgång med absider. Kyrkans tema är skapelse genom växtlighet i Livsväven , Livsträdet och Omfalos; jordens mittpunkt och navel. Här finns det vilda och det formade, natur och kultur, ljus och dunkelhet, det öppna och det fördolda. Så beskriver Lena Kriström, PeO Kulin, Ragnhild Brodow och Inge Sandelius sitt verk.

Nämnde jag att hur mycket jag gillar Kravallslöjd? Jag återkommer till det.

Allt gott,

Ulf Kjell Gür