Support your local kulturutövare

Written by Julia & Jåanna. Posted in Julia & Jåanna

Nu jävlar våra vänner!
Nu är det nära.

Ett inlägg till och sen är det över. Loppuun, the end, finito, ende, slutet, över.
Vad har vi lärt oss av veckan? Inte mycket kanske. Förutom att det finns många roliga gif’s. Vad vi mest av allt ville få fram var ungefär att det går att jobba ihop, det är inte så svårt. Även att vad du än vill göra, gör det! (Inom lagens eller civil olydnads gränser) Och dessutom att det finns så jävla mycket schyssta människor som gör så jävla schyssta grejer där ute! Följ dem! Stötta dem! Stötta oss i vårt konstnärliga arbete! Köp inte en jävla tavla på IKEA som finns på tusen andra ställen. Köp en av oss istället! Stötta unga och gamla och underbara kulturutövare! Men var finns de? Vart börjar man? Det kanske ni undrar?

LÅT OSS HJÄLPA VARANDRA!

Erika Fridén och är ungefär världens bästa guldsmed och jobbar både konceptuellt och kommersiellt. Hon har sin ateljé i Lidköping och henne hittar man här och här.

Fredrik Holm kan inte bestämma sig och pratar med människor som hittat sitt kall i livet i podden Kallprat. Den hittar ni här.

Ellen Alström är bosatt i Göteborg och är vår fina vän. Hon är nyutexaminerad från HDK och hittar på balla grejer med fantastiska MAKTERNA. Vill ni se vad Ellen håller på med? Kolla här. Och MAKTERNA då? De finns här.

Kulturungdom är en ideell förening verksam inom Västa Götalansregionen. Deras uppgift är att vara support till ung kultur och unga kulturutövare. Har du en idé? Maila dem omedelbart!

Terese Martinsson är redaktör i föreningen Avant magasin, en kulturförening som gör en tidning, ordnar klubbar och andra feta grejer. De älskar också ”oetablerade” kulturmänniskor. Kolla in Terese Avant här! Och här.

Living Room Gigs är inspirerade av trenden med konserter i hemmamiljö som leder till nya möten mellan musiker och publik. De jobbar med att erbjuda en scen till oetablerade artister i Göteborgsområdet.

Calle Krantz är illustratör och serietecknare gör politisk satir (och lite annat) med sin fantastiska serie Eviggeten. Kolla in!

Malin Ahlin är också illustratör och har hittils illustrerat tre böcker. Som inte det var nog har hon illustrerat och skrivit Månulvarna. Har du barn? Köp! Har du inga barn? Köp Månulvarna ändå. Den är hur bra som helst och kan hjälpa Malin ge ut fler av sina böcker!

Linus Andersson är en annan av raddan av kompisar. Han är tatueringslärlingen med en otrolig konstnärlig begåvning. Han jobbar på Magic Man Tattoo and Art och hans skisser och tatueringar kan man kolla på hans Insta.

Moa Anderson är punkaren som älskar tanter! Tyvärr hittar vi ingen hemsida till henne men hon ställde precis ut i VOLYM på Skövde Kulturhus. Läs om detta här. Och ni vet vad de säger… GOOGLE IS YOUR FRIEND!

Pysselprinsessan Klara Sjöblom har kommit på den briljanta idén att *insert kvinnligt könsorgan för er som är känsliga* kan ju bli fett fina örhängen! Sen dess har många former, färger och storlekar skapats, och de väntar nu på att få pryda just dig! Besök och köp här!

Kenneth Hedlund är den goa göbben och stylisten som har jobbat med både det ena och det andra. Stort och smått! Kenneth hittar ni här.

Henning Cedmar Brandstedt är frilansade illustratör och har stor erfarenhet inom yrket! Han har gjort allt från att illustrera böcker för barn till att utsmycka bibliotek. Henning hittar ni här!

OCH SIST MEN INTE MINST!
Har ni inte tröttnat på oss än? Vi är ju (nästan) underbarast av alla!
Oss hittar ni här och här. Vi brukar lägga upp bilder på måleriet på Instagram med, men då får ni leva med selfies och bilder på hundar också. Här är Jåannas och här är Julias.


Våra vänner som vi tappat bort någonstans på vägen under tiden vi komponerat detta. FÖRLÅT! Kommentera nedanför här om ni också vill dela med er av hur balla ni är.

Och med det säger vi tack och hej och support your local kulturutövare!

Puss!
Julia och Jåanna

Taggar:,