Vad skriver jag?

Written by Nathalie Sjögren. Posted in Nathalie Sjögren

Vad handlar min debutroman I nattens mörker om? Här är baksidestexten:
”Djupt inne i skogen lever Serando. En grym varelse med evigt liv. I nattens mörker lockar han till sig kvinnor. Han livnär sig på dem. Genom tankekraft får han dem att lämna tryggheten i en närliggande byn och bege sig till hans kalla slott ute i skogen. Hur kan en varelse bli så grym? Så skoningslös. Svaret kanske finns i hans förflutna. Någongång för länge sedan fanns det godhet i Serando. Finns denna godhet kvar, eller är den för evigt förlorad?Serando håller byn i ett järngrepp av skräck med sin skoningslösa terror. Ingen vågar göra något för att stoppa honom. Ingen – förutom Evilina. Hon känner en kuslig samhörighet med Serando. Varje gång han lockar en ny kvinna till sig känner hon av hans lockelse. Motvilligt dras hon till honom. Evilina tvingas välja mellan två val. Ska hon offra sig för byn och försöka rädda dem alla? Eller ska hon ge efter till Serandos lockelser och låta sig bli hans nästa offer?”

Den är en blandning av Dracula och Skönheten och odjuret. Jag fick inspirationen till den efter att sett en skolpjäs av Ringaren i Notre Dame. En av karaktärerna där tog av sig sin huva och avslöjade sin identitet. Det tyckte jag var så mäktigt att jag gick hem och skrev första kapitlet.

Det manus jag jobbar på nu heter Dimman över Ödesbyn. Den handlar om Meja som flyttar till Ödesbyn med sin familj, men allt verkar inte stämma i samhället. Vad är det för konstig dimma som verkar sluka människor. Och varför dör ungdomar framför spegeln? Dessutom bär Mejas mamma på en hemlighet som hon borde ha delat med Meja för länge sedan.

Just nu jobbar jag med redigeringsarbetet på Dimma över Ödesbyn. Med det menas att jag har skrivit stommen från A till Ö. Nu läser jag igenom allt och ändrar, lägger till och stryker. Ibland tar jag bort några ord, ibland hela scener. Allt för att den röda tråden ska hålla och karaktärerna ska vara trovärdiga.

Taggar:, ,