Puckelball, tidsinställd och domino

Written by admin. Posted in Ulf Kjell Gür

Tisdag,

Johan Ström är en ovanligt spännande person som jag haft nöjet att träffa. En blandning av hantverkare, reklamare, designer och inspiratör. Och lite till. Johan kastar sig gärna in i halsbrytande och innovativa projekt, som t.ex. Fruktparken i Liljeholmen, Stockholm eller Puckelball, i Malmö, som Johan presenterar så här;

”Puckelball är namnet på ett interaktivt konstprojekt. Verket är en konstnärlig betraktelse av företeelsen fotboll i egenskap av att mer efterlikna livets spelplan som i själva verket varken är liksidig eller jämn. Bollen studsar sällan dit man vill, planhalvorna är som bekant inte likadana för alla och målen är definitivt inte lika stora. Planens orättvisor neutraliserar den varierande skickligheten hos spelarna i fråga om teknik och styrka. Orättvisorna i planen gör spelet rättvist på ett märkligt sätt vilket inbjuder till ett mer fantasifullt spel. Möjligheterna att spela flickor mot pojkar, gammal mot ung eller skicklig mot mindre skicklig på lika villkor uppmuntras.”

En av dessa tidlösa halmklockor skulle jag gärna se på min bakgård.

Hälsa på hos Johan på http://johanstrom.com

 

 

Jag vet inte om Johan anser sig lyckligt lottad eller badande i välvilja, men en som verkligen mötte folkets jubel var formgivaren Stig Lindberg. Det gick ju väldigt bra för Stig. Inte undra på, med tanke på hans konstnärliga omfång. Ta det där askfatet domino t.ex. Vem som helst blir ju röksugen när man ser en sån pjäs. Och te och kaffekoppar som prunus, berså, spisa ribb…. Livets mening fångad i en servis.

 

Allt gott,

Ulf Kjell Gür