”It’s a win-win situation”

Written by admin. Posted in Ulf Kjell Gür

Onsdag

Igårkväll var jag på ett möte i mina barns skola, Engelbrektsskolan i Stockholm. Ett möte som föräldraföreningen bjudit in till. Skolans fysiska framtid skulle debatteras. I Stockholm vill moderaterna bygga igen alla gluggar i innerstan, som dom upplever som improduktiva. Gluggar i deras ögon kan t.ex. vara skolgårdar, lekplatser, parksnuttar och gräsplätter. Vår skolgård skall enligt Stadsbyggnadsnämndens förslag bebyggas med två bostadshus, innehållande 80 bostadsrätter och en idrottshall. Kvar av 950 barns skolgård blir knappt hälften. ”It’s a win-win situation”, är den moderata sammanfattningen av nybyggnationen.

Är det nån som kommer ihåg Hans Arnolds illustrationer av bilismens framfart i Stockholms innerstad? Lastbilar som jagade barn över gatorna. Barn eller bilar? Bilfri innerstad! Idag jagas barnen bort från sina skolgårdar och lekutrymmen. Av historielösa och barnfientliga Stockholms politiker, varav de flesta och mest hjärtlösa är moderater.

Och visst, det är ju inte bara barn som jagas bort från sin miljö. Hantverkare, konstnärer och annat löst folk får så vitt jag förstår allt svårare att behålla fotfästet och kontrakten på sina lokaler, lekplatser och parksnuttar. ”It’s a win-win situation”. Jo hej du.

Allt gott,

Ulf Kjell Gür