Tänk ett leende…

Written by admin. Posted in Ulf Kjell Gür

Fredag

Dagen började med ett besök på bilverkstan. En bump i baken, helt enkelt. – Jovisst, det här kan vi göra något vackert av, kommenterade plåtverkmästaren Conny. Ett som jag tycker genomkonstnärligt uttalande av en bohemiskt lagd hantverkare. Dom bjuder på gott kaffe och nya nummer av DN också.

Varför finns det inget knitting factory i Stockholm? Alltså en klubb för hantverkare, slöjdare och andra sköna, jordnära individer med höga ambitioner? Då menar jag inte ett sånt där ställe som efter öppningskvällen tas över av några genomhippa klubbarrangörer. Eller som kulturhijackas av etablerade skapare som uttrycker sig som vore det en ansökan till Kulturrådet eller Konstnärsnämnden. Lät jag avundsjuk nu? Kapsylen kanske kan vara ett knitting factory, men i såna fall så behövs ett till.

Mosebacke är knappast ett k.f. men på söndag 7/12 ska du ta dig dit. Fri entré är det och du får stifta bekantskap med Daniel Norgren. En unik musikslöjdare som kan förgylla ditt liv. Kola in Daniel på; http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=144108445

Kravallslöjd sprang jag på i Kungsan 2007. Jag blev imponerad. Några slitna tält som luktade terpentin, svett och uppriktigt uppsåt. Människorna som befolkade tälten var allt annat än slitna. Dom flest log. Behåll det där leendet…..

Allt gott,

Ulf Kjell Gür