Sista inlägget

Written by Anna-Lisa Persson. Posted in Anna-Lisa Persson

hoppa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu är min bloggvecka snart till ända. Jag avslutade veckan med att åka till Hälsingland och min barndomsby Bergvik. Mycket för att min begåvade syster, Karin Öst, hade vernissage på utställningen Välkbekant obekantPå Bollnäs konsthall. Utställningen handlar om hur det är att vara barn och gå i skolan. Och hur det inte alltid är så rackarns roligt. När man sitter där med ett berg av torra rivna morötter som bara växer i munnen, alla i klassen har gått och skräcken sprider sig i kroppen när man inser att snart, snart kommer treorna (de som doppar i toaletten, och spottar i folks mat).

draperi

Draperiet har hon tryckt på brunt sidentyg och mönstret är utspilld mjölk

pojkaroskola

Hennes bilder är sällan fyllda av glädjerus snarare av den tomhet man kan uppleva på landsbygden när en ensam moped puttrar förbi på andra sidan åkern. Alla bilder från utställningen har jag tagit härifrån.

Hade en tanke om att hinna rota runt i mammas mattrashögar. Men tji fick jag, tiden gick alldeles för fort och som vanligt hann jag inte en fjärdedel av det jag trodde jag skulle hinna. Fast en stor hög med ris och bös eldade jag ändå upp.

eldhög

Också fick jag växter av min mamma och syster. Rabarber, libbsticka, isop, körvel, malört, pimpinella och nått mer som jag grävt ner men glömt namnet på.

rabarber

Som en avslutning på den här veckan städade jag altanen och lade ut mormorsrutemattan jag virkat på den.

ute

Nu ska det grillas fisk och ni får gärna kolla in på min egentliga blogg Fröken textil. Där jag fortsätter att skriva oftast med textil i fokus.