Ovanliga ögonblick och virkade spetsar

Written by Emma Gerdien. Posted in Emma Gerdien

Äntligen helg! Även om det är fantastiskt roligt att jobba är det rätt skönt att vila upp sig mellan varven. Den här helgen är jag ute på landet och njuter av chockvärmen.

Men som vanligt på landet går det inte direkt att ligga på latsidan. Jag har hunnit med både att gräva fram den första sparrisen under vinterisoleringen och hjälpt en kalv att komma till världen.  

Moderskärleken hos en ko går inte att ta fel på. Det är nog det mest fantastiska av ögonblick när en ko som är helt utmattad efter förlossningen får syn på sin kalv och blir som förbytt. Kärlek med effekten av en adrenalinspruta ungefär.

Imorgon hoppas jag att det blir lite mindre dramatik. Helst skulle jag nog sitta och titta närmare på mina senaste loppisfynd och fundera på vad de kan bli… Idag hittade jag nämligen handknypplade och -virkade spetsar som jag hoppas kunna integrera i någon ny dansoutfit. Parallellt med att jag började dansa för ett par år sedan har också jakten efter smycken, pärlor och paljetter eskalerat. Jag köper sällan något nytt, utan försöker hålla mig till begagnat eftersom det både är billigare och mer inspirerande.

Kombinationen dans och intresse för gamla föremål är knappast ny. Carolena Nericcio som tog fram dansen American Tribal Style började tidigt intressera sig för folklore från hela världen – och textilierna som hörde till. Englands Tribal Fusion-prinsessa Samantha Emanuel sticker inte under stol med vad hon ägnar sin lediga tid åt på resorna runt världen: letar igenom lådorna på loppisar efter fynd. Och för mängder av inspiration kikar jag gärna in på Rachel Brices aldrig sinande bildgalleri…

 

Dans-textil

Dans_kit

Taggar:, , ,