Ateljén

Written by Lillemor. Posted in Lillemor Elfgren

 

Lycka är att ha en egen funktionell plats att arbeta på!

 

IMG_5590

Jag jobbade i många år med allt mitt slöjdande hemma. Stickade, spann, vävde, färgade tvättade ull. Lägg till ett materiallager plus varulagret för min webbutik, www.limmo-design.se, och det blev ganska trångt i en tvåa på 70kvadrat.

Men, i januari 2012 flyttade jag så äntligen in verksamheten i min alldeles egna ateljé i Brån 110, utanför Vännäsby. Mina hyresvärdar, varav den ena är karvsnittsslöjdaren Ylva Göransson, hade köpt fastigheten bredvid deras för att säkra en lokal åt den skateboardtillverkning den ena av deras söner hade börjat med. Och då var jag framme och hörde om det inte skulle kunna bli en lokal åt mig också. Och i januari 2012 flyttade jag in i ett rum på lite mer än 20kvadrat, med våtrumsgolv, diskbänk, internet och specialbyggt för mina behov.

 

Idag har jag såväl mitt färgeri, min vävstol, all ullverksamhet samt butiken här. Och nog gör det skillnad. Jag behöver inte vara rädd att

förstöra köket med färgstänk när jag färgar. Jag har plats för vävstolen här istället för att behöva köra 22 mil till mina föräldrar för att väva. Och jag kan ha en butikshörna där det går att komma och handla på plats.

IMG_5593

Som bonus har jag dessutom fått hantverksarbetskamrater när jag är i ateljén. Möjligheten att både kunna låna en hand när något behövs hållas i som att kunna diskutera idéer.

Taggar:,