Min hemliga dröm

Written by admin. Posted in Karina Berg

Den är inte alls märkvärdig och storslagen men jag skulle vilja starta en liten hantverksrörelse.

En liten lokal med plats för mitt och andras hantverk, det ska helst finnas plats för en liten verkstad i lokalen så att jag kan jobba med mitt mellan kunderna. En hemsida vill jag naturligtvis ha, om man som jag inte precis bor i storstaden så måste man kunna göra lite reklam för sig. Nu tror ju jag i och för sig att det skulle kunna bli svårt att leva på det året runt här. På sommaren när vi har mycket turister skulle det väl gå men man måste ju leva året runt.

Om man är påhittig och kan hitta flera ben att stå på så borde det gå. Men tyvärr är det ju så att när jag drömmer som bäst knackar verkligheten på dörren och talar om att jag är just en drömmare. Så jag fortsätter att sy mina djur, sticka vantar, halsdukar, strumpor , pulsvärmare och annat man tänka sig producera med stickor och garn. Jag gör mina collagetavlor, virkar och skinnslöjdar mest för mig själv och mina närmaste, men också för en och annan hantverksmarknad.

Tro inte att jag är missnöjd med det för det är jag inte men det är ju så givande att få bekräftelse på det man gör och det får jag när någon tycker om det jag gör och vill beställa något. Någon som inte är min vän eller min släkting för vänner och släktingar tycker ju om allt jag gör, även det jag inte tycker om själv. Dom har sina rosa glasögon på sig när dom bedömer mitt hantverk. Obekanta människor har inga rosa glasögon dom har nyktra ögon som bedömer utifrån helt andra grunder än kärlek och vänskap. Man behöver både rosafärgade kärleksfulla och helt oberoende omdömen för att växa.