Glöm inte hjärtesyskonen!

Written by Therese Hjärtekatten. Posted in Hjärtekatten

Många hjärtebarn föds i familjer som redan innehåller barn. Vi som har småsyskon kanske minns hur omvälvande det kändes när en ny liten individ kom in i familjen och krävde föräldrarnas uppmärksamhet. Om det nya lilla syskonet dessutom är sjukt blir det ännu mer förvirrande, och kanske till och med lite otäckt. Föräldrarna är oroliga och rädda och måste kanske vara mycket hos bebisen på sjukhuset. Kanske är det svårt att förstå vad som egentligen händer och kanske känner sig storasyster eller storebror lite i skymundan?

För att uppmuntra och uppmärksamma hjärtebarnens syskon, hjärtesyskonen, introducerade vi under försommaren 2011 Syskondjuren.

syskondjur1syskondjur2 syskondjur3

Ett syskondjur får du göra nästan precis hur du vill. Hur stort eller litet du vill, i vilket material och vilken teknik som helst. Sticka, virka, sy, tova, filta, nålbind, brodera, väv eller tälj – allt är tillåtet så länge det är handgjort och har ett hjärta på bröstet. Som Hjärtekatten, men utan ärr. När du är färdig skickar du dem till samma ställe som dina katter. Alla syskondjur samlas in och levereras tillsammans med Hjärtekatterna.

Så kan du inte virka, eller har du gjort så många Hjärtekatter att du börjar bli lite trött i virkarmen, men känner att du fortfarande har lite hjärtevärme kvar att ge? Gör ett syskondjur! Vad sägs om en virkad syskonapa? En stickad syskonkanin? En handsydd syskonsköldpadda eller en tovad syskonuggla? Låt kreativiteten flöda!

Taggar:, , , , , ,