återbruk

Written by admin. Posted in Sanna Lundberg

[18:23]

Såja, nu har jag laddat upp med tre olika koppar fyllda med apelsinläsk, nyponsoppa och vatten så jag hoppas min mage inte tänker bråka med mig nu på ett tag. Sitter och väntar på att min fader med flickvän ska komma på besök. Blir första gången som Mia får besöka min lilla lya, dock så visar den sig inte ur sitt finaste skick just nu.

Har tidigare idag till stort förtret vandrat in till stadens mitt för att köpa en svart trådrulle, stora snöflingor föll ner på min uppvikta luva och mina andetag var som små duntussar som flög upp mot himlen. Lyssnade på Glesbygd’n och blev en aningens mjukare och mer gungande i knäna. Ja, det är reggae vi talar om. Fick verkligen anstränga mig för att inte falla ner på marken och göra en snöängel.
Besökte stadsbiblioteket en sväng och lämnade tillbaka filmen Capote, har sett den tidigare och orkade inte se den igen. Jaja.

Väl här hemma så har jag börjat snickra på en idé som jag har haft rätt länge. Nämligen att sy om ett par barn byxor i strl 134 till en hög midjekjol. (bifogar en bild på min skiss). Det är min syster som ägt byxorna förut, högt älskade var dom men är för länge sedan för små.

Min tanke är att jag ska sprätta upp insidan av benen enda upp till grenen för att sedan klippa av halva längden av benen. Av det bortklippta tyget har jag sedan tänkt att sy fast kilar att fylla upp mellanrummet mellan de två benen. Tyget är väldigt mjukt och ganska slitet (som sig bör på barns byxor!) och har därmed tappat sin form ganska väl. Så eftersom där knäna förut har suttigt kommer att hamna i nederkanten på kjolen så har jag bestämt mig för att sy fast ett kantband av restbitarna och dessutom ’ta in’ kjolen nederst så att den blir lite lätt klockad.

Uppdatering om hur skapandet går kommer snart!