Butiker som ser ut som hem och vice versa

Written by admin. Posted in Linnéa Therese Dimitriou

Jag driver ju bland annat en butik, SKATBO (skatanskriver.blogg.se / schmack.noxshop.se) – en liten butik där vi blandar vintage med lokal design, fair trade m.m. Butiken är väldigt liten och påminner kanske lite om att gå in och gräva i någons garderob. Särskilt i andra vintagebutiker har jag märkt att det är en populär inredningsstrategi att utgå från boudoir eller walk in closet som inspiration och det är ju logiskt med tanke på att sakerna bara finns i ett exemplar och att de har en historia- och det i sig gör ju att stämningen blir mer av att man kikar in i en personlig samling. 

Samtidigt väljer alltfler att skylta med sina smycken och kläder hemma och låta dessa bli en del av hemmets inredning.  Jag tycker det är toppen att använda sina vackraste kläder och smycken- särskilt om man som jag är en riktig ’loppis-skata’ och samlare- för att kunna njuta av sina fynd istället för att förgäves försöka trycka in allt i alltför små garderober eller lådor där smycken trasslar sig in i varann och kläder tappar formen. 

 

 

 

The way we wore

The way we wore

 

bild från craftstylish.com

19butternut.blogspot.com