Reflektioner

Written by Slöjd Deluxe. Posted in Slöjd Deluxe

IMG_1335

Hej!

Gårdagen spenderades med en fri textilworkshop. Sofie påbörjade en Slöjd Deluxebonad från en broderad löpare. Malins tal på galan gick riktigt bra. Vi hoppas att ni fick en mysig Earth Hour och en helg med mycket solenergi!

 IMG_1347 IMG_1308

IMG_1302 IMG_1324

 IMG_1368 IMG_1323

Vi kom in i projektet Slöjd Deluxe som glada amatörer, men har med tiden blivit klokare servicedesigners och fått ett djupare intresse för slöjd. Det har varit väldigt kul att arbeta med olika proffs i slöjdvärlden. På Slöjd Deluxe har amatörer och proffs slöjdat tillsammans, resultatet har inte spelat så stor roll, utan mer vägen dit. Många har upplevt slöjdens meditativa kraft och förstått hur mycket tid slöjdandet tar och har därför fått ny respekt och större förståelse. Vi har lärt oss att platsen för kreativa workshops måste vara tillgänglig och öppen. Det är en fördel att dra nytta av ett kafés stämning och kundkrets. Det har slöjdats i gummi, trä, textil, papper och metall. Vi är nöjda med bredden men har märkt att det blir extra roligt att skapa tillsammans utanför gränserna. En favorit under året var en workshop där innerslangar från däck återvanns. Det visade sig att det kunde bli både aftonväskor och ljusstakar av materialet. En annan favorit var det nyligen genomförda “Ta i trä” där samtliga deltagare gick loss på ett par stolar. Resultatet blev spännande och vackert!  Vår vision är att ett ökat samarbete och en förståelse för bredden i design och slöjd, helt klart främjar en hållbar utveckling.

Service och tjänster är ett designområde som blir mer och mer aktuellt i vårt samhälle. Design kan vara så mycket mer än snygga former och trendiga färger. Framtiden kommer att handla mer om att låta olika delar mötas, istället för att skapa nya produkter. Servicedesign handlar om att skapa tjänster. Det läggs mycket fokus på kundperspektiv och man involverar användarna redan under designprocessen. Vi tilltalas av detta arbetssätt och har försökt att tillämpa det i Slöjd Deluxe. Till sommaren avslutar vi vår utbildning och får en kandidatexamen i design. Slöjdbaren har snart funnits i ett år och vi funderar nu på vidareutveckling och nya platser. Kanske har du tips på en ny plats för Slöjd Deluxe?

Följ gärna med på vår fortsatta resa!

/Malin & Sofie

Slöjd Deluxe Hemsida

Slöjd Deluxe Facebook

Slöjd Deluxe Instagram: #slojddeluxe

Sofie Engström Löf: frulovdesign@gmail.com

Malin Hultman

 

Taggar:, , ,