Att engagera sig i hållbar utveckling

Written by Kajsa Rolfsson. Posted in Kajsa Rolfsson

Screen Shot 2014-07-14 at 19.14.52

Jag valde att gå ett designprogram med hållbarutveckling då jag tyckte att det var det enda alternativet för mig, då vill vara med att skapa en bättre värld. Även att om jag skulle vara med att sätta fler prylar till världen så ska det vara med ett hållbart tänk och utförande.

Som privatperson finns det mycket man själv kan göra för att bidra till en bättre värld. Det finns ”småsaker” så som att duscha mindre, åka mer kollektivt, äta mindre kött eller en sådan enkel sak som att använda vattenkokaren när du ska koka vatten istället för att värma vattnet från grunden på spisen.

 

Världsnaturfonden har ett jätte bra test där man kan testa hur stort ens ekologiska fotavtryck är, Dvs. hur många planeter som skulle behövas om alla på jorden skulle leva som du själv gör. Jag tycker att det är ett jätte nyttigt test man kan göra då och då som verkligen få en att tänka på hur man lever sitt liv. Hos mig brister det vid resorna, jag har häst och att ta sig till stallet tar 30 minuter enkel väg varje dag. Det blir en hel del timmar i vecka med bilkörning.

Själv fick jag 2,87 planeter. Hur många får du?
Testa dig här!

loganordic

Taggar: