”Good cop, bad cop”

Written by Julia & Jåanna. Posted in Julia & Jåanna

Eftersom vi två jobbar i ett litet team på 2 personer (vi kallar det världens minsta gäng..!) så delar vi alltid rakt av på allt. Vi delar på arbetsbördor, ansvar, materialkostnad och självklart vinst. Allting vi tjänar på konsten delas på mitten, 50/50. Ibland kan det såklart kännas lite snopet för det blir inte alla gånger så mycket pengar, MEN det finns en bra taktik och en fördel med att vara två.

”GOOD COP, BAD COP”
Eftersom vi inte alls är speciellt lika i sättet så går vi hem hos de flesta människor, eller någon av oss går hem i alla fall. Den som inte gillar Jåannas personlighet gillar Julias och så vidare. Detta har vi uppmärksammat och satt ”i system” när vi träffar nya arbetsgivare eller samarbetspartners.
Ofta vet ingen av oss vilken roll vi har förrän vi sitter i konferensrummet och ibland kan även viss förvirring i rollerna uppstå för oss också. Du har säkert hört talas om tekniken ”good cop, bad cop”, eller ”hård och trevlig tekniken” som vi kallar den. Den går för oss ut på att vi turas om med att ta rollen som den trevliga av oss eller den pushiga. För om vi båda är trevliga blir vi lätt överkörda av starka viljor och är vi båda för pushiga är det lätt att folk backar. Vi antar våra attityder och går in i ett rum och förhandlar oss fram till vad vi kommit överens om innan. Syftet med ”hård men trevlig tekniken” är att kasta situationen ur spel och dra fördel av detta.

good cop

MAKTENS KORRIDORER
Det kan vara klurigt att deala med andra människor. Speciellt människor som sitter i en maktposition där de suttit länge och som är vana att få som de vill. Därför är det första vi gör att kasta dem ur den positionen med lite ambivalens (good cop-bad cop/trevlig-pushig). Man får inte vara blyg, utan gå in med attityden att sätta hårt mot hårt. Viktiga läxor när man arbetar som konstnär eller annan kulturutövare är att:
– Alltid ta skäligt betalt för arbete du utför.
– Inte låta någon annan överta kontrollen över din idé eller vision.

tumblr_inline_n5rpekTrEH1rtpcz9

Puss,

Julia & Jåanna

Taggar:, ,