Redan torsdag

Written by Erika. Posted in Erika Sandberg

Efter en natt av snuvande o snörvlande i vad jag först trodde var en begynnande förkylning börjar jag känna igen symptomen o inser att jag drabbats av dammallergi. Jag har tidigare haft samma sak, en kliig näsa o svullna ögon, o att dammsuga o dammtorka lägenheten hjälpte varje gång. Eftersom jag flyttade in i huset en vecka tidigare än vi bestämt skulle lovade jag dyrt o heligt att jag skulle städa också, alltså, jag skulle fixa den flyttstädning som inte hade gjorts. Huset har stått tomt o obebott ett tag, men tydligen längre än att en grundlig sopning skulle räcka som städning. Så idag när jag kommer hem blir det till att kavla upp ärmarna, fylla ngt lämpligt kärl ( vi har inte riktigt fått alla saker på plats än…knappt några saker alls, om jag ska vara ärlig..) med vatten o såpa o skrubba skrubba skrubba tills nästäppan lossnar o jag kan andas igen.

En konstig sak med vårat hus är att ibland när man slår av plattan för att maten/vattnet/vadmannugör är färdigt så slår jordfelsbrytaren av o det blir svart i hela huset. Det är inget svårt att slå på den igen, o allting funkar, men det är bara lite konstigt. Jordfel låter så allvarligt, liksom. O den borde väl utlösas av att man slår på nåt, inte av, eller?

Nisse börjar bli mer o mer hemma i skogen också. Imorse såg jag en annan katt på gården som hade samma färg som Nisse o för ett ögonblick trodde jag att Nisse på nåt sätt lyckats ta sig ut o spatserade omkring bland hönsen, men han låg i vanlig ordning på min väska o snarkade. Nisse har precis som jag en förkärlek för väskor, han blir helt galen om han ser en väska, han vill klösa o krypa in i dem, o sen bara ligga o sova i eller på dem. Ibland är det lite konstigt att han förstår att det är en väska eftersom det inte är ngn speciell sorts tyg han gillar, utan alla sortsers väskor funkar lika bra. Känner han på sig att det finns något där inne, att det är ett hålrum som han kan ta sig in i eller vad?
Märkligt är det då, djurlivet.

Erika