närvaron!

Written by Joel09. Posted in Joel Larsson

Jag har en dotter som är fyra år gammal. Hon har brukat ha en klassisk utdragssäng ståendes mot väggen bredvid min säng ganska länge; men så för ett tag sedan byggde vi en liten koja mellan sängens ena kortsida och väggen, varpå hon direkt drog in sin lilla yogamadrass i kojan och skulle sova där. Hon fick inte plats raklång, men hon ville inte sova någon annan stans under de följande två veckorna. Jag tyckte det verkade lite väl trångt, så då gjorde jag vad som vid det tillfället var det bästa jag gjort under den här terminen; gav bort sängen och satsade på att bygga ut kojan! Vi hade så roligt som vi hade när vi byggde den kojan!

Det är väldigt viktigt för mig att känna att jag har ett litet område som jag får experimentera på, ett rum som går att bygga om efter mina nycker och behov och en plätt mark att göra lite grövre utomhusgrejer på. Visserligen bor jag i ett hyreshus, men både golv, väggar och tak på mitt rum har tillgodo en renovering – så jag behöver inte bry mig om att akta tapeten/lacken eller vad det kan vara. En koja gör väl kanske inte nödvändigtvis några ingrepp på rummet i övrigt; men t.ex. ikväll när jag kom hem. Då hade dottern min gått och lagt sig, men i rummet var det spår av liv. Lim och färg på golvet, jag hade till och med fått ett hjärta målat på en av mina tröjor =) En typisk grej som jag finner destruktivt att klaga på, och egentligen blir jag bara glad när jag ser det! Om jag nu vill ha färgfritt på golvet kan jag ju göra iordning en målarhörna med vaxduk, men jag behöver varken bli stressad eller upprörd för spillet som jag fann, och det är jag riktigt tacksam över ikväll.

Så var jag och träffade min vän ikväll som jag skrev i förra inlägget, vi var väldigt peppade, men jag var trött. Så jag bestämde mig för att testa kaffe. Jag har aldrig förr druckit kaffe. Motsvarande minst fyra koppar (pulverkaffe) fick jag i mig. Jag tror att jag blev aningen piggare i skallen till att börja med, men framför allt så blev jag helt slut och nästan darrig i kroppen! Det var ganska spännande, och jag fick åter bekräftat att darrig orkeslöshet är en av mina absoluta favoritkänslor! Det blev livshistorier, lekar, överraskningar, och en basgång och en bakgrund till en låt.

På fredag är det maskerad – inte nödvändigtvis halloweenmaskerad dock, utan fri maskerad. Jag ska gå som dinosaurie! Det är omöjligt att låta bli att dansa i den utstyrseln! Svans är en riktig partygrej!

Taggar:, ,