Blogging in Hälsingland

Written by Niklas. Posted in Niklas Karlsson

Idag ska jag jobba 13-20 så bloggen måste ske nu.
Den här veckans blogg kommer att stanna hemmavid är jag rädd. Precis som jag gjort de senaste 2½ – 3 åren. Det blir kanske inte så för alla med barn, men för oss har det blivit så.

Det senaste året har vi bott här på Halvvägsbacken i Färila. Från hyreslägenhet, en bil och ett barn till två hus, två bilar och två barn på några månader. Ibland har jag faktiskt velat sälja huset igen, på allvar, det medges. Men jag har snabbt fått en stark hemkänsla här. De här husen och 3 uthusen behöver mig och jag behöver dem. Jag har fått en egen liten stuga till mitt förfogande för att slöjda (den är också bra att lyssna på vinulskivor och repa med bandet i) och jag har en 4 meter lång svarv som väntar på att ta plats i ett av uthusen som ska bli verkstad.
Det är frustrerande att behöva fixa så mycket, men det är frustrerande att bara ha tillgång till en snickarbänk i hallen också!

Och när man bilar timmer till nya syllstockar finns det ingen annanstans man vill vara. När man får prova de där gamla yxorna man samlat på sig (och vet att man kommer få användning av en dag när det inte finns några  smeder längre).

jag gillar öppna planlösningar

Jag gillar öppna planlösningar…

I sommras när jag var föräldraledig med två barn hemma startade jag min firma ahardslojdlife. Man har hört att det är ett bra läge för vissa att starta eget under föräldraledigheten. Men du – hur tänker de människorna? Vad har de för superkrafter? I alla fall – nu är det gjort. Nu gäller det bara att leverera…

/Niklas Karlsson