Många järn i elden.

Written by AnnaMaria10. Posted in Anna-Maria Odén

Så vad sysslar du med? kanske någon undrar.

Jag tar ett varv runt hemmet och tittar vilka projekt jag hittar. Vissa kallar det UFOn ( UnFinished Objects), men det låter så trist. Jag vill välja och vraka när jag sätter mig ner, så mina projekt är mera av typen SIPPor, Skojiga Inspirerande Pågående Projekt. Jag handarbetar ju som sagt för skojs skull.

I bokhyllan i kontoret hittar jag ett halvfärdigt träsmycke i päronträ. Kommer troligtvis att bli jättefint när det blir färdigt. Och dofta gott att ha runt halsen. Där bredvid ligger även en plastburksbeklädnad. Jag ska virka in en plastburk för att ge den lite flärd, och för att försköna toaletthyllan där den ska stå…Där ligger också en liten lyckoboll som ska hamna på en nyckelring och en annan virkad boll som ska bli en del i en mobil.

En färdig lyckoboll.

Oj, under dataskärmen ligger visst en påbörjad lyckoboll till. Den brukar växa medan jag tittar på programmet Sverige! på svtPlay. Och ovanför makens skärm ligger min vintermössa som inte blivit klar än. Det är den tredje den här vintern så jag är lite trött på mössor som krymper vartefter jag virkar dem…

Ute i lilla allrummet hittar jag två blivande matkassar. De saknar handtag men är annars färdiga. Och under dem ligger även tyg till ett par till påsar.

I köket ligger ett halvt mobilfodral och några bottnar till nåldynor.

Färdiga nåldynor

I hallen är det faktiskt tomt på små SIPPor, men i väskan ligger min virkpåse. Ett av mina motton är: ha alltid en virkning i väskan. Man vet ju aldrig när man får en långtråkig stund över någonstans och önskar att man hade en bok eller ett pyssel i väskan. Jag har det. Just nu är det 2 projekt i den påsen, ett rosa mobilfodral och en blåmelerad minibörs.

I vardagsrummet finns min virkkorg och mina garnkorgar. Varje nystan är köpt med en tanke om vad jag ska göra med det, vi får se om det blir vad jag tänkt. I virkkorgen ligger det diverse Sippor, bland annat min första och största, en virkad trekantssjal. Den blir jättefin och varm när den blir klar. Men den tar nog ett år till på sig eller två. Den har jag ingen brådska med egentligen, utan virkar ett par varv när andan faller på.

Min pysselkorg på utflykt, med sjalen skymtande.


I Busans rum hittar jag också pågående projekt, en fingervirkning, en ofärdig garnboll, och ett antal tavlor i vaxkrita och vattenfärg. Fast det är sant, tavlorna kanske är färdiga, det är bara jag som inte vet om det….

I vårat sovrum, i garderoben närmare bestämt finns för tillfället halva mitt pyssellager. Dvs det tygstuvar som jag tror att jag behöver inom en snar framtid, och därför inte vill ha undanstoppade långt in i förrådet i garaget. Där ligger också de halvfärdiga byxorna till lajvet i maj, och broderiet som ska bli en kärlekstavla till min make. Än så länge är det dock bara ett halvt hjärta, men till nästa Alla Hjärtans Dag så ska det vara klart.

Jupp, jag har många järn i elden jag.

Taggar:,