Rockpoesi

Written by Niklas. Posted in Niklas Karlsson

Idag har jag tagit två vrilar. Det var en stor björk som hade blåst ner på Stene. Den hade tagit med sig två björkar till. Det var en rätt så mäktig syn. Tyvärr glömde jag kameran hemma. Vrilarna var inte så jättefina, inte så jämna utan ganska knotiga, men det kan nog bli något ändå. Björken var ganska rötangripen, men det var märgröta.

 

Jag har fortfarande inte packat ur bilen, får göra det imorgon bitti. Jag kom nämligen nyss innanför dörren (22:30). När ungarna var klara för kvällen åkte jag in till Ljusdal, hem till Ronnie som jag spelar med. Han hade gjort klart en låt. Vi har spånat på låten ett tag, jag har skrivit första versen till hans musik, Ronnie hade också en refräng som jag inte fick röra. Nu messade han idag och hade baserat låten på ett pianospel som han hade spelat in någonstans i Los, Losgården tror jag, där han är stationerad på ambulansen vissa dagar. Tydligen hade han tagit med sig mic, sitt mixerbord och en MD-spelare och lagt riktigt piano som grund. Så ikväll slet vi med vers två innan jag kunde lägga sång. Det är roligt att skriva låtar ihop med någon, det är som att gå skrivarkurs igen. Det är inte lika hårt som att skriva själv, man kan tillåta sig att kompromissa och inte ta så allvarligt på det. Okej, om den här bloggen saknat poesi, det har mest handlat om pigment och olja, så får ni här en helt ny text från Starshooters Utd. Ni kan höra mer rockpoesi på www.myspace.com/starshootersutd.

”Miss you”

The last day of the summer
a panting last breath
can´t carry me away
guess nothing could have made you stay
when you made your great escape
Our dreams were so alive
but they faded by and by

and I miss you, I miss you so much

The endless lonesome rumble
of freight trains passing by
you said ”one way or the other
I´m gonna follow them down that line
no matter what I have to leave behind”
your dreams are so alive
I´m fading by and by

and I miss you, god I miss you so much

Återkommer med lite om vrilslöjd i morgon tror jag.
Nu måste jag kolla vilken elmätare som är vilken och så vidare och rapportera det till mitt elbolag. Blir en sen natt igen….

 /Niklas