Biläventyr

Written by Tor. Posted in Tor Birkelund

Hejsan!

Jag heter Tor Birkelund och ska vara denna veckas bloggare.

Jag nämner lite om min slöjdbakgrund först så ni vet vem det är som skriver.

 Jag har alltid varit intresserad av hantverk. För några år sen gick jag en knivkurs, detta följdes av bl.a. delaktighet i lokal slöjdförening, studier i konsthantverkets historia, började slöjdlärarprogrammet, slutade för att gå slöjdlinjen på Vindelns folkhögskola, jobb som slöjdlärare, vikariat som hemslöjdskonsulent för barn och ungdom i Västerbotten samt medarbetare i projekt Slöjdcirkus och slöjdklubben i Västerbotten. Och nu befinner jag mig alltså i Tornedalen på en utbildning i smide. Jag är knivslöjdare och förkovrar mig nu i ämnet damasksmide. Jag ska försöka att under veckan lägga in lite bilder och visa hur detta går till, samt kanske visa lite annat vad man kan göra i denna del av landet.

Nu ska jag försöka lägga in ett par bilder jag tog idag. Vi får se hur det går, jag är ganska trött och har inte hunnit komma hem än.

I eftermiddags skulle jag in till samhället (25 km) och låna en kassett med mungiga och mongolisk strupsång av en ungersk skinnhantverkslärarvikarie och jag åkte 40 år gammal volvo  som inte varit besiktad på 6 år, eftersom det inte fanns nån bensin i den vanliga volvon som endast är 20 år, då jag träffade bekanta som behövde hjälp med b.la. bogsering. Jag fick ett tips om att polisen inte jobbar ikväll, men var ändå tvungen att åka och byta bil eftersom den inte hade dragkrok.

När den andra volvon var på plats fanns det dock andra faktorer som påverkade situationen. Vänster backspegel hade ramlat av, det var tät dimma, extraljusen funkade inte, och radion upplyste om att flera påkörda renar (det brukar finnas fler i närheten) låg på vägen mot Lappträsk (nära).

Hursomhelst, nätverket hemma strejkar så nu sitter jag på skolan klockan halv tio med min femåriga son som snart borde sova eftersom jag måste vara tillbaka här kl 07.00 imorgon.

Här kommer bilderna och nu går jag hem och sover. Fortsättning följer..

   svetsning.jpg       assjan.jpg       stora-hammaren.jpg 

Det var kanske inte riktigt sant att det var jag som tog bilderna eftersom det är jag som avbildats.