Hemslöjd+hållbarhet=sant

Written by Ringvor10. Posted in Ringvor Gustavsson

Mina påskgardiner har faktiskt suttit uppe till idag. Tryckta på 70-talet med  påskliljor på lakanslärft, har dom stått sig förvånadsvärt bra.
Men nu känner jag att det är dags för sommargardiner. Dom här vävde jag för över 30 år sen , (bomull i varp och lin i inslag – teknik Munkabälte.) och dom håller fortfarande. Färgen kanske är lite 70-tal, men det funkar i vårt kök än i dag. Synd att man inte har en bred mangel så man slapp stryka.

Utifrån

 Nu när jag både putsat fönster och moppat golv tycker jag att jag gjort rätt för att slappa framför TVn en stund. Och vad är skönare än dricka en kopp kaffe, äta en chokladbit och frivolitera till tonerna av Sahra Vaughan?

Frivoliteter

Man kan använda en skyttel eller en nål när man slår frivoliteter. Det är väl en vanesak, men jag föredrar nålen, för med den är det enklare att repa upp om man gjort fel. Hittade en film på YouTube som visar hur man gör.  http://www.youtube.com/watch?v=dtMR_XtTvTk och sen var det bara att beställa efter nålar. Har tyvärr inte hittat nån som säljer dom i Sverige, så jag fick beställa från USA.

Tackar för denna vecka som gästbloggare. Har ni vägarna förbi så är ni välkomna att titta in på utställningen och ta en kopp kaffe. Mer information hittar ni på www.algonet.se/~ringvorg

Taggar: