Fuldesign bloggar från Pride-veckan

Written by Fuldesign. Posted in Fuldesign

Fuldesigner

Hej alla kravallslöjdsläsare! Den här veckan är det vi i Fuldesign som bloggar, och det passar oss utmärkt eftersom Stockholm Pride pågår denna vecka. På festivalen har vi en fristående del i utställningen ”Den vanliga människan” som kommer att ta plats inne i Sjöhistoriska museet.

Utställningen ”Den Vanliga Människan” är ett sätt att skapa ett rum för samtidskonst på Pride Parks område.
– Vad och vilka som anses vanliga är en fråga om makt och varje människa är den vanligaste i sitt liv, hävdar curatorduon Vilda Kvist och Jorun Kugelberg. Hur ovanlig denna människa än är i normens ögon är den fortfarande den vanligaste i sina egna.

Under utställningens fyra intensiva dagar kommer festivalpubliken bl.a. få se Imri Sandström prisa det heroiska i sin performance ”The Heroic”. Mari Kretz uppmärksammar de Saudiarabiska män som piskats som straff för sin homosexualitet. Lars Lerin visar oss de magiska stämningar där vanligt folks kärlek finnes och Anna Linder har satt ihop ett konstfilmprogram särskilt för Prides publik.

– Pride är Stockholms största festival och engagerar människor med alla möjliga bakgrunder och intressen. Det är givet att det också ska vara en angelägen plats för samtidskonsten, säger Vilda och Jorun.

Idag var vi på plats för att börja hänga vår utställning och bjuder därför på en sneak peek på det nya, betydligt vackrare men mer avlägsna festivalområdet på gärdet.

En av alla fina galjonsfigurer på väggarna i museet. Den här faller under kategorin ”Straight”.

Vår utställningsdel är handarbetad såklart, och presenterar broderi och fulmonster i ett sammanhang som vi som vanligt hoppas ska utforska människors uppfattningar om smak och vem som har makten över att definiera vad som är god smak. Det handarbetade, egendesignade och unika hyllar vi som motsats och bra alternativ till den standardiserade, home-stylade estetiken.

På onsdag öppnar festivalen och du kommer få följa oss i förberedelser, fester och workshops under veckan här på kravallslöjdsbloggen. Hoppas vi syns här, och där. Happy Pride!

/Ful-Crew

Här är kulturscenen, precis utanför där vi ska ha workshops.
Här är det självaste museichefen Hans Lennart Ohlsson med kollega som roddar undan så att vi ska få plats.

Taggar:, , ,