Sval vind och inre strid

Written by Tor. Posted in Tor Birkelund

Hejsan,

Det blev en städdag idag, och jag tänker inte skriva om det för det intresserar knappast någon.

För några år sedan bestämde jag mig för att istället för att vara arg på världens orättvisor, bojkotta den totalt genom att förändra mig själv till en fri person.

hands.jpg

Jag tänkte att om stress, tv, jobb, kaffe och annat ökar tankeverksamheten tills man befinner sig i ett tillstånd då man inte kan slappna av och inte heller välja vad man ska tänka på, så borde det finnas något som har motsatt verkan. Något som gör så att allt stannar upp och man befrias från oro och ångest.

Jag började meditera för att bli lugn men jag blev även helt oväntat fylld av glädje. Problem jag våndats över slutade helt bekymra mig, och nu skrattar jag åt sånt som jag tidigare såg som bekymmer.

Det verkar som om den ökande känslan av otillfredställelse inte har någon förankring i verkligheten. Den kan inte botas genom att söka tillfällig tillfredställelse.

Jag hittade en inneboende kraft som finns omtalad i de flesta traditioner och kulturer. Den beskrivs som en kall eld som stiger längs ryggraden, men jag skulle hellre beskriva den som en sval vind.

subtle_system.gif

Den gör så att man inte längre är kluven och vill en sak men gör en annan. Det sägs att det finns 6 fiender inom oss och att denna kraft verkar genom att stoppa deras påverkan på oss och och att vi genom detta kan se verkligheten klart.

Det var hon på bilden nedan som lärde mig denna teknik, och om nån skulle vilja veta mer kan ni kolla länkarna.

mataji1.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=9Edc9Qbb1B0

www.sahajayoga.se

Nu är det slut på min vecka som bloggare, så tack för mig och lycka till med erat hantverk och ert inre krig!

Om någon vill kan komma i kontakt med mig kan ni nå mig på tor.birkelund@gmail.com