Written by Asa. Posted in Åsa Martinsson

I lördags lämnade vi, Martin och jag, Gotland med en tungt lastad bil. Bilen är gammal så det är att ta det lugnt på vägen. När vi människor blir gamla så blir lederna stela, men på en bil är det tvärtom – de blir mjuka och niger vid varje väggupp och då skrapar det det så otäckt. Men vi tog oss genom ett regnigt Småland och Skåne. Övernattade i ett hus som blivit vandrarhem efter att ha varit Sveriges äldsta ålderdomshem i Gårdstånga. Det inrättades 1618 av Anna Brahe. Men då var ju Skåne danskt! När vi på söndagen kom över till Sjælland så lyste solen.

Vi är här för att leda två kurser i vävprogrammet WeavePoint. Först är det tre dagar med Standardprogrammet och sedan tre dagar med Complex Drafting. Det mest spännande är hur det ska gå att få 10 ”kursister” att någorlunda snabbt få programmet installerat på rätt sätt på sina bärbara datorer. Det är första gången vi har en kurs där man inte är i en datorsal, utan använder sina egna ”cumputers”. Och det gick faktiskt fint, trots datorer med olika inställningar och språk. Jag hade tippat på att 8 installationer av 10 skullegå smärtfritt – och hade nästan rätt. Efter en timme var alla igång med de första övningsuppgifterna.

Nu har vi en timmes välbehövlig frokost, dvs lunch på danska.