Written by Asa. Posted in Åsa Martinsson

Igår, onsdag, låg internetet nere här ute i skogen utanför Sorø. Detta hade jag förberett för att lägga upp:

Igår tog kursen i Standardprogrammet slut och tre dagar med Complex Drafting tar vid. Nu är det bara sju kursdeltagare, två var med på första kursen och några var med på samma kurs förra året och vill nu repetera. Nu blir det en hel del hjärngymnastik, det är inte bara att lära sig ett program utan vi arbetar också med mer komplicerade bindningar. När alla hade fått in programmen i sina bärbara datorer och börjat arbeta sänkte sig tystnaden över lokalen.
Övningarna utgår från John Beckers bok Pattern and Loom, en bok som tyvärr för länge sedan bara finns på antikvariat – i den mån någon vill skiljas från sitt exemplar. Boken är en guldgruva, den beskriver både bindningar rent tekniskt och även historiskt. John Becker var dansk och hade ett verksted i Holte, norr om Köpenhamn.
Den här kursen skulle jag gärna vilja köra även i Sverige.

Idag, torsdag, har det varit lugnt för mig – alla arbetar flitigt på och behöver inte så mycket hjälp. Medan de arbetar på sina datorer så syr jag knappar till min medeltidskjortel – har räknat ut att det går åt 14-15 stycken på varje ärm. Förra året vi var här sydde jag åtta knappar, i år tänkte jag att kjorteln ska bli färdig. Men det ska till lika många knapphål. Det blir nog att tillfälligt sy ihop ärmen!