Written by Asa. Posted in Åsa Martinsson

Nu är bägge kurserna slut och alla kursister har åkt hem. Martin och jag är kvar hos Hanne och Benny i Sorø. Vi ska snart få ännu en superb middag. Sedan blir det att gå tidigt till sängs. I morgon ska vi med båten som går från Køge – Køge ligger söder om Köpenhamn, en timmes väg från Sorø – för att nästan sex timmar senare köra i land i Rønne på Bornholm. Och så blir det medeltidsliv i två veckor.

Det har varit intensiva dagar och vi har fått en god övning i det danska språket -och kursdeltagarna har fått sin del av det svenska språket. Och förhoppningsvis lite om svensk vävning. Men jag tror att det är så att danska vävare vet mer om vad som händer i Sverige än vi vet vad som händer i Danmark!

Till vår stora glädje så finns det planer på att vi ska göra en kurs även nästa sommar, men som en fortsättningskurs.

Om det är så att vi inte kommer åt någon uppkoppling på Middelaldercentret så säger jag farväl. Men kanske vi hörs i morgonkväll. Och så hoppas vi på uppehållsväder de närmaste veckorna, enligt prognosen ser det ganska bra ut för Bornholm

Här finns vi de följande veckorna
Och här kan man se lite från centret. Middelaldermarkeden börjar inte förrän på måndag