Hillevi, idag är det din dag

Written by Beatrice. Posted in Beatrice Alexandersson

Hallå där i cyberspace! Idag har min syster Hillevi namnsdag!

Dessutom tänkte jag presentera mig lite mer noggrannare.

Jag, Bea, bor med min familj en mil utanför Varberg i en lite by som heter Himle. Våra närmaste grannar är ca 60 suggor och deras små telningar (de är inte våra!). Vi i vår familj har däremot 1st tupp som heter Kenneth (efter morfar), 2st hönor som heter Lenorna( efter mormor) och en trebent, 8 kilos, kastrerad hankatt vid namn Sigge.

När jag och min man letade hus i början av 2000-talet hade vi lite olika krav. Jag som alltid vill ha både ”hängslen och livrem” kunde absolut inte tänka mig ett hus utan vedspis i köket – fungerande alltså! Min man däremot hade helt andra krav t.ex. att kunna springa ut spritt språngande naken och hämta tidningen på morgonen, UTAN att någon svimmar!

Jag fick min vedspis, min man sin skymda brevlåda och tillsammans fick vi ett stort härligt 50-tals hus på landet, med stor trädgård och mycket garage. Hmmm… garage! En ombyggd ladugård med två stora portar fanns som befintligt garage, men eftersom vi har mer än två bilar och dessutom i veteranbilar behövde vi något bättre. 2003 byggde vi därför ett 72 m² stort isolerat garage med en STOR, fjärrkontrollstyrd port.
I den innersta halvan av garaget har jag nu min tapetserarverkstad/syateljé.
Detta betyder, summa summarum, att vi har 4st garageplatser att tillgå.

Fråga! Hur många bilar står i garage? Gissa!

Jag nämnde i min presentation att jag förlänt en rad olika titlar. Ja, det är inte så allvarligt som det låter. Jag är helt säker på att DU har minst 5 titlar själv.
Just de titlar jag nämnde har dock en viss slöjdaktig innebörd. Jag kommer under denna veckas blogg att beröra minst en varje dag. Det kan bli lite invecklat, men jag skall försöka att vara så klar och precis som möjligt.

Imorgon, tisdag, kommer jag att ta upp min titel som Mamma.

Puss å gos – äppelmos!!!

Svar: 1st bil, de andra får inte plats!