Mamma/ Världsrekord

Written by Beatrice. Posted in Beatrice Alexandersson

Det är en helt vanlig, gråmulen måndag. Klockar har precis slagit 18,00 och efter given ”bolibompa-signal” sitter ungarna bänkade framför TV:n. Tyst smyger jag förbi med en bok under armen och siktet inställt på toaletten. Hinner i princip bara sjunka ner på ringen, öppna boken och läsa några rader innan…

MAAMMAAAAA!?! ylar det från soffan. Jag hör fötter som trampar mot parketten och inom två sekunder ylar det igen… MAAMMAAAAA!?!

Med en suck puttar jag upp dörren på glänt och undrar vad det är.

”- Mamma, jag måst göra ett världsrekord, bolibompa skall ha världsrekord och man ska skicka in en film för då får man vara med på TV vad skall jag göra för rekord då mamma?” Hasplar min blott 7 åriga dotter ur sig utan att hämta luft. (Prova om DU kan!)

**suck**

”- Jag sitter på toa. Kan jag få bli färdig först?”
”- Men mamma det är bråttom… tror du jag kan hoppa hopprep?” (Min dotter är faktiskt riktigt duktig.)
”- Nja, det är nog redan någon som har världsrekord i hopprep. Du får försöka klura ut något annat. Kan jag få sitta här ostört lite till?” Vädjar jag till min dotter.
Slokörat försvinner hon till soffan.

Alltså… jag älskar verkligen mina barn, MEN GUUUD vad det är skönt att få åka till jobbet och vara lite ensam. Äta när maten är varm, få prata till punkt och framför allt få sitta på toaletten ifred.

Sen kommer hon på det…

”- MAAMMAAAAA… jag kan göra världens längsta fingervirkning!” Bra idé tyckte jag och plockar fram alla små garnrester som jag har liggande.
Kreativiteten flödar så fingrarna glöder och ormen växer sig allt längre. Tillslut närmar sig klockan läggdags och hon får ta en paus i skapandet. Lite slarvigt lägger hon sitt mästerverk på toaletten.

Sedan kommer lillebror. Blott 4,5 år gammal med en räv bakom varje öra, fruktansvärt nyfiken och kliande fingrar. Ja, ni kan väl gissa vad som händer. Det tar inte mer än 10 sekunder innan mästerverket är ett minne blott och kvar finns en härva av trådar.

Nu gäller det att handla snabbt och tänka ut en förklaring. ( I vanliga fall brukar lillebror få stå sitt kast, men det är inte läge för det, så här precis innan läggdags.) Lillebror kommer ju att bli lynchad av storasyster – så som bara en storasyster kan. Visst skall man inte alltid ta lillen i försvar… men nu är det kris!

Sigge, våran katt, råkar gå förbi toaletten…

”- REBECKAAA! Nu får du komma hit! Sigge har lekt med din fingervirkning!

 

Imorgon, onsdag, kommer jag att ta upp min titel som Bullmamma!

 

God Natt!