Bullmamma/ Kontorsråtta!

Written by Beatrice. Posted in Beatrice Alexandersson

Jag är en riktig Bullmamma!
Jag vet att vi alla nog har olika versioner om hur en bullmamma är. Men det här är jag…

Jag jobbar heltid som kontorsråtta. Ekonomi, hotell bokningar, rese bokningar och diverse andra trivsamma sysslor fyller min dag. Jag trivs jättebra med mitt jobb, men det kan vara lite stressigt.

 När jag sedan hämtat mina barn på dagis och fritids, brukar vi ha genomgång av dagen i bilen. Jag frågar lillen vad de fick till middag på dagis. Det är sällan han minns, men det går att klura ut. Fågel? Fisk? Kött? Spagetti? Potatis? Ris? Sås? Grönsaker? För det mesta prickar han rätt. För säkerhets skull frågar jag storasyster, eftersom de fick samma middag. Sedan går vi igenom om det hänt något särskilt under dagen. Av lillebror får jag redan på att allt varit bra för…”- Ingen har slagit mig idag.” Storasyster berättar om sin kille och om en ny uppvisning som hon och hennes tjejkompisar övar på.

 Väl hemma slängs allt i en stor hög på golvet i hallen och de små barnen hinner bara halvvägs genom köket innan jag utbrister…
”- Hallå där! Häng upp jackan! Ställ inte skorna precis innanför dörren! Plocka upp gympa kläderna! Fick ni någon lapp hem idag? Skall ni ha något med er imorgon?” Tro det eller ej, men jag låter precis som min mamma gjorde när jag var liten. Jag vet att jag dyrt och heligt lovat att aldrig bli som min mamma, men den bistra sanningen är den att det går inte att värja sig.
Så jag drar på mig förklädet och påbörjar kvällsmaten.

 Jag kan ofta känna ett styng av skuld när jag tänker på att mina barn är mer timmar på ”sitt jobb” än jag är på mitt. Men jag gör allt för att åtgärda detta.

Tillsammans med mina barn bakar vi kanelbullar till fritids och dagis inför kanelbullens dag den 4 oktober. Vi ”degar”, som mina barn säjer, ganska ofta. Det blir matbröd, kakor, tårtor, kanelbullar, bondkakor, pepparkakor, pizzabullar och hemmagjord trolldeg i olika färger.
Vi trampar omkring i skog och natur, i ur och skur. Sover i vindskydd och grillar i solnedgångar.

När klockan slagit 20,00 inträder MIN tid. Nu, när barnen sover, kan jag göra MINA saker. Sticka raggsockor, benvärmare, halsdukar, vika tvätt, och cykla på min motionscykel…allt framför TV:n.
(Eller varför inte smyga in på toaletten en stund.)

Jag har en tapetserar verkstad i vårt fina nya garage. Men jag hinner inte dit. Jag måste laga söndriga byxor, sy in den där klänningen jag lovade eller lägga upp de där byxorna.

Nä, nu tror jag att vi skiter i det här…jag smyger in på toa med min bok!

 

Imorgon, tordag, är jag snuttefilts tillverkaren!