Enkel hyllning till naturen

Written by Maria. Posted in Maria Lundström

Jag pendlar dagligen till min arbetsplats med bil, jag rör mig genom tre kommuner. Det låter galet egentligen men är inte allt för långt med norrlandsperspektiv i alla fall. Att tycka om att köra bil är en fördel, nackdelen är all tid jag tappar på att ha jobbet 40 minuter bort. I och för sig inget ovanligt i större städer men det finns ju å andra sidan många som kan cykla tio minuter från hemmet och vara framme på sin arbetsplats också.

Hur som helst har hösten bjudit på makalösa vyer på vägen till mitt jobb. Jag passerar flera vattendrag och de dagar vädret har varit på topp har jag egentligen bara velat stanna bilen, hitta en stubbe för att sätta mig ner och bara andas. Det är så fantastiskt vad några träd och vatten kan bidra med.

höstträdEftersom jag bytte arbetsplats efter sommaren så var vägen rätt okänd för mig fram tills i höst. Det är spännande att följa naturens gång och kanske inte dagligen men varje vecka upptäcker jag något nytt riktmärke eller plats jag måste spana lite extra efter när jag kör förbi. Det finns framförallt en plats med ett parti björkar som jag egentligen bara skulle vilja kapa ner och ta hem. På en yta av kanske 100 kvm växer de mest fantastiska krokvuxna ämnen man kan tänka sig. Det var ju först när löven föll av de visade sig att de växte där också.

Jag vill med detta bara på ett enkelt sätt hylla naturen, hade vi inte den, ja vad skulle vi hårdslöjdare då slöjda av?