Kollektiv

Written by Linnea. Posted in Linnea Blomgren

Kollektiv
Idag är jag riktigt trött, ögonen vill så gärna sova men inte jag…. Satt här vid arbetsbordet och sydde veck och längtade efter att starta nästa samarbete…
Jag har bott i kollektiv och gillar det men det jag tänker på är att jobba kollektivt. Att tillsammans och på lika villkor med gemensamt ansvar arbeta mot samma mål. En miljö där man med respekt för varandra påverkar varandras uttryck.
Jag har gjort flera projekt i den formen, dansfilm, installation och performance.
Det har varit otroligt givande att släppa in andra så nära inpå mitt eget skapande och bygga något tillsammans. Det ger så mycket mer, jag är nog ingen ensamvarg direkt….
Det är ofta lite läskigt och svävande i perioder och väldigt krävande men också skitkul! Vi triggar och inspirerar varandra. Det svåraste är att behålla balansen. Att alla gör sin del.
Det senaste projektet var ”Möte”. En 15 minuter lång performance med dans, musik och textil. Det började med en bild och en text om och människors möten. Jag visade dessa för koreograf, dansare och musiker och fick tre jättebra personer att samarbeta med. Alla hade sina egna tankar om hur vi kunde skapa ”möte”. Sakta men säkert växte den fram…Jag hade aldrig kunnat göra den helheten ensam och alla bidrog verkligen med bra idéer och mycket energi. Vi jobbade häcken av oss en period och det blev en performance på Galleri Nivå 125 i Båstad i somras. Nåsta projekt är dansbroderier på Formargruppen i Malmö mars-april 2008, tillsammans med koreograf Pavel Kassius. Är två ett kollektiv?
Godnatt!

Möte