idag..

Written by Linnea. Posted in Linnea Blomgren

Hej! Idag bir det bara om min dag idag. Inget tema… Har funderat en del runt hantverk ändå, svårt att låta bli.. Det började med en vacker soluppgång på väg till jobbet. Sedan väva och snickesnacka med de andra väverskorna. Planera det nya dynorna till köket och fika kaffe… På eftermiddagen var jag hos frissan. När jag satt där tänkte jag på deras hantverk. Dessa starka armar och händer, snabba, säkra rörelser med en hel del erfarenhet av att skapa frisyrer. Det påminde en del om att iakta en väverska eller en dansare. Undrar om frisörer är bra dansare? De har oftast bra hållning och snygga ben…
Jag blir alltid lite nervös av att gå till frisören. Man ser alltid så glåmig och tråkig ut där. Och så kommer de där blickarna som ber mig att sluta klippa luggen själv, och borde jag inte be om hjälp när jag färgar håret……..
Den här gången bad jag bara om en anständig frisyr, utan bortförklaringar. Har gått i för lång hemmaklippt lugg och fläta alldeles för länge, och med ca 20cm utväxt. Ser inte mitt bästa ut. Men, hon klarade biffen, utan att förebrå mig om sned lugg och ojämn färgning! Här sitter jag nu med en lagom lång lugg, hår till axlarna lite fint uppklippt. Det värsta av utväxten är borta och ja, jag blev helnöjd över hennes hantverk.
Min telefon har ringt konstant hela dan, jag har en annons ute om en ledig plats i min atelje och förhoppningsvis blir det någon bra pålitlig person som kan flytta in snart. Det bästa samtalet idag gällde däremot något helt annat. Jag fick veta att jag ska vara med på Möbelmässan i februari tillsammans med KHVC . Det var jag förra året också, jättekul. De ordnar allt det praktiska och så glider man bara dit med sina prylar som man jobbat på senaste året och så träffar man jättemycket folk och pratar pratar pratar. Och förhoppningsvis så tar man beställningar eller hittar en bra producent. Bra producent blev det förra året, vi får väl se vad det blir i år.
Väl hemma hade jag en del mail och bilder att ta hand om, förhoppningsvis hinner jag läsa nya numret av konstnären och sy ett veck eller två också innan jag somnar. Hoppas ni mår bra, och at ni gör massa härliga hantverksgrejer som jag kan få läsa om sen..
Ses! / Nea