Färg

Written by Emma11. Posted in Emma Frost

Kappa

Lila väst

Många av mina vänner har egna färgteman, på sin garderob, sig själva och livet i allmänhet. En hel del är lagda åt det jord- natur- och höstfärgade hållet, någon åt det turkosa, några har mest svart och en gillar alla färger, gärna samtidigt.

Det här med personliga färgteman är tyvärr inget som syns så ofta när man går runt på stan såhär i vintertider, det tycker jag är tråkigt. De flesta ytterplagg som finns i affärerna är svarta, några är grå eller bruna och ett fåtal är rutiga. Varför finns det inget annat att välja på? Eller är folk verkligen så färglösa? Det vill jag inte tro. Är det kanske modeskaparna som är färglösa?

Det händer att både jag och vissa av mina färgglada vänner får positiva kommentarer av helt okända människor på stan som tycker att det är kul att vi har färglada kläder på oss. Jag tycker att det är jätteroligt att folk faktiskt kommenterar och uppskattar färg och jag tycker att det är synd att vissa färger är svårtillgängliga i perioder då de inte är modärna. Tänk om det finns en massa människor där ute som egentligen vill gå i färgglada ytterkläder men inte vågar eller kan för att det bara finns svarta kappor i affärerna? Eller om de inte gillar de få färgerna som för tillfället är på modet men verkligen behöver köpa nya kläder? Vissa kan ju sy själv, men inte alla.

Jag tror att färg är viktigt, det gör ju intryck och förmedlar samtidigt ett uttryck och kanske en stil. Vissa färger känner jag mig bekväm i, andra inte. Samtidigt kan jag tycka att andra människor ser fantastiska ut i färger som skär sig mot min egen själ.