Written by Linnea. Posted in Linnea Blomgren

Sista inlägget för mig denna blogg-vecka… Tack för att ni bad mig skriva på denna sida, jag har upptäckt flera intressanta personer och andra sidor om hantverk genom Kravallslöjd och kommer fortsätta att gå in och se vad ni hittar på och delta i forum etc. Hoppas att jag själv tillfört något för er som läser.
Bloggandet har fått mig att fundera mer över hur jag ser på mitt arbete som konsthantverkare och hur mycket jag värderar att kunna göra det jag gör och försörja mig på det.
En uppmaning till alla konsthantverkare där ute, ta betalt vad det verkligen kostar! Inga ”jag tror inte de kommer vilja betala mer för det här”-priser gynnar varken dig själv eller dina konkurenter. Vill vi höja statusen på vårt yrke och kunna leva av det måste vi visa vad det verkligen kostar och varför. Ett sätt är att visa hur många arbetstimmar som ligger bakom din/dina produkter.
Tillsammans kan vi förändra folks syn på hantverk. Särskildt nu när allt fler söker närproducerat, ekologiskt och unika sakersom håller och inte är slit och släng.

Vill också berätta att dansföreställningen ”chickensoup”( flera stycken i ett), jag var på igår i Malmö gav mycket inspiration och nya idéer. Är ni intresserade av att veta vad jag gör också i framtiden så håll koll på neaform.se.
Trevlig fortsättning!
/nea