November…

Written by Lina. Posted in Lina Westin

Det är måndag kväll och jag känner mig ganska pigg. För ovanlighetens skull! Jag är alltså Lina: en tjej som egentligen borde ha blivit född i ett soligare land. Om det är något jag totalt kan knäckas av, så är det november…Inte så unikt kanske, i detta land, men väl ett försvar ifall att min blogg skulle bli för destruktiv ;)

Igår fikade jag med några vänner. Vi pratade om grunderna till att överleva vintern och kom fram till detta: Äta god mat, motionera, tända ljus, dricka te med vänner, sova ordentligt och suga i sig det ljus dagen bjuder på. Jag promenerade ifrån kaféet vid 13-tiden, och tänkte att ”det är nu det är”. Försökte upplyftas av dagsljuset, men skrattade istället bittert åt att den fisgrå himlen var långt ifrån så ljus som kaféets entréskylt i neon.

Men som sagt, IDAG känner jag mig pigg. Jag praktiserar på produktionskontoret till ett större klädmärke. I fredags var sista dagen i lokalerna på Östermalm i Stockholm. Denna måndag var första dagen i de nya lokalerna i Gamla Stan. Ett oerhört fascinerande hus vi ska rymmas i. Det har nog några år på nacken. Sisådär 100…ska kolla upp det närmre. Det är pelare, pilastrar, tak-& väggmålningar samt djupa fönster med fantastiskt, gammalt glas. Jag blev inspirerad! Tänk vilken kreativitet att ha skapat allt detta. Tänk alla hantverkare som bidragit till detta under åren – vilken kunskap de besuttit. Och tänk att vi sitter där nu med uppgiften att skapa framtidens mode!

Ser fram emot morgondagen! Nu ska jag ut och sporadiskt vandra dit bena bär mig. Vinterluft & månljus är nog också viktigt för överlevnaden av november…